Foştii conducători ai clubului Juventus, Moggi, Giraudo şi Bettega, au fost achitaţi

Foştii conducători ai clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, Antonio Giraudo şi Roberto Bettega, au fost achitaţi la toate capetele de acuzare în procesul privind comiterea de iregularităţi în transferul unor jucători la gruparea italiană, a anunţat, marţi, Parchetul din Torino.

43 afișări
Imaginea articolului Foştii conducători ai clubului Juventus, Moggi, Giraudo şi Bettega, au fost achitaţi

Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi (Imagine: Mediafax Foto)

Cei trei erau acuzaţi, printre altele, de falsificare de conturi, evaziune fiscală şi fraudă sportivă. Judecătorul a decis, însă, achitarea lor, din lipsă de probe.

Procurorii au solicitat trei ani de închisoare pentru fostul preşedinte al clubului Juventus, Antonio Giraudo, şi fostul director general Luciano Moggi, şi doi ani pentru fostul manager Roberto Bettega.

"Este triumful dreptăţii", a declarat Andrea Galasso, unul dintre avocaţii apărării.

Acest dosar este legat de "Calciopoli", scandalul meciurilor trucate din fotbalul italian, izbucnit în primăvara anului 2006 şi al cărui personaj principal a fost Luciano Moggi, care a primit interdicţie timp de cinci ani pentru a desfăşura activităţi legate de fotbal.

Luciano Moggi şi fiul său, Alessandro, au fost condamnaţi, în ianuarie, de un tribunal din Roma, la 18, respectiv 14 luni de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi în procesul de corupţie privind agenţia de impresariat Gea World. Luciano Moggi a fost acuzat că ar fi recurs la violenţă şi ameninţări, influenţând astfel unele transferuri de jucători realizate de agenţia de impresariat Gea World, care era condusă de Alessandro Moggi. Cei doi nu şi-au ispăşit însă pedeapsa, pentru că faptele de care erau acuzaţi datau dintr-o perioadă (mai 2006) pentru care a fost proclamată o amnistie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici