Fostul antrenor ceh Karel Gut, campion mondial la hochei pe gheaţă, a murit la 86 de ani

Karel Gut, fost jucător şi antrenor de hochei pe gheaţă, care a condus naţionala Cehoslovaciei la titlurile mondiale din 1976 şi 1977, a murit, luni, la 86 de ani, a anunţat federaţia cehă (CSLH).

83 afișări
Imaginea articolului Fostul antrenor ceh Karel Gut, campion mondial la hochei pe gheaţă, a murit la 86 de ani

Fostul antrenor ceh Karel Gut, campion mondial la hochei pe gheaţă, a murit la 86 de ani (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Karel Gut a disputat 114 meciuri pentru Cehoslovacia, reuşind să înscrie de 34 de ori. El a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice şi la şase campionate mondiale.

Selecţioner între 1973 şi 1979, el a condus şi federaţia cehă în perioada 1994-2004.

În timpul mandatului în fruntea federaţiei, Cehia a câştigat titlul olimpic la Nagano (1998) şi patru titluri mondiale (1996, 1999, 2000, 2001).

În 1998, Karel Gut a fost inclus în Hall of Fame-ul federaţiei internaţionale de hochei pe gheaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici