Fostul arbitru Ovrebo: Încă mai primesc ameninţări cu moartea

Fostul arbitru norvegian Tom Henning Ovrebo, care a devenit un personaj controversat după ce a condus la centru, în 2009, meciul Chelsea-Barcelona, scor 1-1, din semifinalele Ligii Campionilor, a mărturisit că fanii englezi nu au uitat acea partidă şi încă mai primeşte ameninţări cu moartea.

173 afișări
Imaginea articolului Fostul arbitru Ovrebo: Încă mai primesc ameninţări cu moartea

Tom Henning Ovrebo (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Încă mai primesc ameninţări cu moartea, dar toate ajung la gunoi. Nu le mai iau în serios, deşi uneori mă întreb ce fel de oameni le trimit. Chiar zilele astea am primit un mail de la un fan al echipei Chelsea care spunea că vrea să mă omoare şi să-mi omoare familia", a declarat Ovrebo.

Ovrebo recunoaşte că a greşit la meciul din 2009 a greşit: "Toţi cei care cunosc regulile ştiu că trebuia să fi făcut lucruri altfel, dar asta este viaţa de arbitru".

Ovrebo a arbitrat, la 6 mai 2009, partida Chelsea-Barcelona, scor 1-1, în urma căreia echipa londoneză a fost eliminată din Liga Campionilor. El a refuzat în acel meci să acorde mai multe penaltiuri în favoarea formaţiei Chelsea, motiv pentru care atacantul ivorian Didier Drogba a avut o reacţie extrem de nervoasă, manifestându-şi mânia împotriva arbitrului . După ce fusese înlocuit, Drogba a intrat din nou pe teren şi s-a îndreptat spre arbitru, ţipând în direcţia acestuia. Reţinut de coechipieri şi de reprezentanţi ai UEFA, jucătorul a fost avertizat de arbitrul norvegian. Şi antrenorul olandez al echipei Chelsea, Guus Hiddink, precum şi jucătorii John Terry şi Jose Bosingwa au fost extrem de critici la adresa arbitrului norvegian.

Presa engleză a scris, după meci, că Tom Henning Ovrebo a fost scos pe ascuns din Anglia, sub escorta poliţiştilor, după ce a primit ameninţări cu moartea.

Chelsea şi FC Barcelona se întâlnesc din nou, în această seară, tot în semifinalele Ligii Campionilor, de la ora 21.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici