Fostul ciclist danez Frank Hoj a recunoscut că s-a dopat

Fostul ciclist danez Frank Hoj a recunoscut, la postul de televiziune TV2, că s-a dopat cu eritropoietină (EPO) la începutul carierei profesioniste, a anunţat, duminică, L'Equipe.

80 afișări
Imaginea articolului Fostul ciclist danez Frank Hoj a recunoscut că s-a dopat

Fostul ciclist danez Frank Hoj a recunoscut că s-a dopat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să admit că am utilizat EPO în debutul carierei mele de ciclist profesionist. Cred că nu am luat suficient, deoarece rezultatele mele nu au fost semnificative. În 1998, după scandalul de dopaj de la echipa Festina, am încetat să mă mai dopez", a declarat Hoj.

Frank Hoj, în vârstă de 42 de ani, a făcut parte din echipele Collstrop, US Postal, La Francaise des Jeux, Gerolsteiner, Cofidis şi Saxo Bank, în perioada 1995-2010.

Hoj a fost campionul Danemarcei în 1998, iar la Jocurile Olimpice a terminat pe locul şase în 2000 şi pe opt în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici