Fotbal Club Steaua Bucureşti: ICCJ nu s-a pronunţat asupra palmaresului echipei

Fotbal Club Steaua Bucureşti a anunţat, joi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-a pronunţat în dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, întrucât nu a fost învestită cu o astfel de cerere.

141 afișări
Imaginea articolului Fotbal Club Steaua Bucureşti: ICCJ nu s-a pronunţat asupra palmaresului echipei

Fotbal Club Steaua Bucureşti: ICCJ nu s-a pronunţat asupra palmaresului echipei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Prin decizia menţionată, Inalta Curte de Casaţie şi Justitie nu s-a pronunţat asupra palmaresului echipei Steaua Bucureşti sau a culorilor sub care aceasta evoluează în competiţiile interne şi internaţionale, întrucât nici nu a fost învestită cu o astfel de cerere. Astfel, hotărârea instanţei nu produce nicio consecinţă juridică pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele caştigate de Campioana Romaniei, nici cu privire la culorile făcute celebre în cele mai importante competiţii fotbalistice)", a precizat gruparea campioană, după ce a primit motivarea deciziei ICCJ privind anularea mărcii Steaua Bucureşti.

Clubul de fotbal menţionează că a pus în aplicare decizia ICCJ imediat după pronunţare, dar exercită căile extraordinare de atac împotriva hotărârii pe care o consideră nedreaptă.

"Fotbal Club Steaua Bucureşti respectă decizia pronunţată de ICCJ încă de la pronunţare, punând-o în aplicare imediat după apariţie. Având în vedere faptul că Fotbal Club Steaua Bucureşti consideră nedreaptă hotărârea pronunţată, va exercita căile extraordinare de atac împotriva hotărârii instanţei, astfel cum sunt prevăzute de legislaţia în vigoare, în speranţa că va recupera marca pe care a înregistrat-o cu bună-credinţă şi a utilizat-o ani la rând în cele mai importante competiţii fotbalistice. Ca un răspuns la sprijinul necondiţionat oferit de suporterii echipei şi la dorinţa acestora de a lămuri pe deplin situaţia creată, precizăm că vom întreprinde - cu sprijinul SCA Piperea şi Asociaţii - toate demersurile legale necesare pentru apărarea drepturilor noastre privind marca, numele şi culorile clubului", se mai arată în comunicat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici