Fotbaliştii din naţionala Angliei se vor pune în genunchi la meciul cu România

  • Gestul este o formă de protest împotriva rasismului.
  • Meciul cu România, programat duminică, ora 19.00, este ultimul pentru Anglia, înainte de Euro.
  • ”Va fi un test important”, a concluzionat selecţionerul britanicilor.
5609 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii din naţionala Angliei se vor pune în genunchi la meciul cu România

Fotbaliştii din naţionala Angliei se vor pune în genunchi la meciul cu România

Naţionala de fotbal a Angliei înfruntă duminică seară, de la ora 19.00, România, în ultimul tenis dinainte de startul Euro 2020 (competiţie programată în intervalul 11 iunie-11 iulie).

Selecţionerul britanic Gareth Southgate a prefaţat duelul cu „tricolorii” lui Mirel Rădoi, ocazie cu care a atins un subiect delicat pentru fanii englezi: gestul de a îngenunchea înaintea partidelor, în semn de protest contra rasismului.

Southgate confirmă că naţionala sa va continua să se exprime astfel înaintea la meciul cu România şi înaintea tuturor partidelor de la Euro 2020, în ciuda protestelor venite dinspre fanii britanici în cadrul amicalului cu Austria (1-0). Au existat huiduieli inclusiv la finala Cupei Angliei şi chiar la ultimul act din Liga Campionilor.

„Jucătorii noştri trebuie să ştie că suntem uniţi în acest demers, suntem total dedicaţi. Suntem hotărâţi să îngenunchem la Euro! Ignorăm orice reacţie adversă”, a declarat Southgate.

Tehnicianul a făcut referiri şi la jocul cu tricolorii.

„Ştiu că echipa României se află într-un proces de întinerire. Naţionala noastră U21 a avut un meci dificil în faţa României la Euro U21, turneul final din 2019. Mai mulţi adversari de atunci se află acum la seniori. Meciul de mâine va fi un test important pentru noi”, a declarat Southgate, în conferinţa de presă.

De asemenea, Southgate a anunţat că jucătorii care vin de la Manchester City, Chelsea (finaliste UCL) şi Manchester United (finalistă UEL) au şanse mici să evolueze contra „tricolorilor”, întrucât mai au nevoie de câteva zile de odihnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici