Fotbalistul Răzvan Raţ, declarat cetăţean de onoare al municipiului Slatina

Fotbalistul echipei Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, a fost declarat, duminică, cetăţean de onoare al municipiului Slatina, iar pugilista Luminiţa Turcin a primit diploma de "Personalitatea anului", în cadrul unei festivităţi care a încheiat "Zilele Slatinei".

13 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul Răzvan Raţ, declarat cetăţean de onoare al municipiului Slatina

Fotbalistul Răzvan Raţ, declarat cetăţean de onoare al municipiului Slatina

La festivităţile organizate la Slatina, cu prilejul împlinirii a 640 de ani de la prima atestare documetară a localităţii, 44 de cupluri care în 2007 au sărbătorit 50 de ani de căsnicie au primit, sâmbătă seara, diplome şi premii in bani.

Potrivit lui Darius Vâlcov, primarul oraşului Slatina, spectacolele şi festivităţile de premiere pentru persoanele în vârstă s-au desfăşurat sub genericul "Seniorii cetăţii". Acestea au debutat cu o ceremonie de căsătorie specifică evului mediu, perioadă în care a fost atestată prima dată documentar Slatina, ai cărei protagonişti au fost tineri actori din Sibiu, costumaţi în veşminte de cavaleri medievali.

Fotbalistul Răzvan Raţ şi comerciantul de origine albaneză Hashim Memish au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului Slatina. Răzvan Raţ s-a născut la Slatina, în anul 1981 şi s-a format la şcoala de fotbal Sporting Piteşti, de unde a fost promovat în 1997, de Mircea Lucescu, la echipa Rapid Bucureşti. Din 2003 joacă la clubul Şahtior Doneţk, iar la Slatina a construit Complexul de Sport şi de Agrement pentru juniori.

Albanezul Hashim Memish, născut la Slatina, în anul 1939, într-o familie numeroasă, este proprietarul prăvăliei "Atletul albanez", cunoscută pentru braga, citronada, îngheţata şi halviţa realizate după reţetele tradiţionale albaneze. Hashim provine dintr-o familie de albanezi stabilită în Slatina acum aproape 300 de ani, care şi-au păstrat limba, tradiţiile, religia musulmană şi meseriile de cofetar şi de bragagiu. Cofetăria familiei Hashim, cu o vechime de peste 90 de ani, a rezistat perioadei comuniste.

Trei personalităţi, italianul Enrico Malerba, directorul unei firme cu capital italian din oraş, preotul Marian Bică, directorul executiv al organizaţiei "Trebuie", şi pugilista Luminiţa Turcin, multiplă campioană internaţională, au fost distinşi cu diploma de "Personalitatea anului" . Pentru organizarea "Zilelor Slatinei", primăria a alocat suma de 560.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici