Fotbalul din Portugalia, zguduit de o anchetă: tentative de corupţie care o implică pe Benfica

Ancheta l-ar avea ca principal suspect pe antreprenorul César Boaventura, care ar fi încercat să-i convingă pe unii jucători de la Rio Ave şi Maritimo să favorizeze adversarul.

121 afișări
Imaginea articolului Fotbalul din Portugalia, zguduit de o anchetă: tentative de corupţie care o implică pe Benfica

Fotbalul din Portugalia, zguduit de o anchetă: tentative de corupţie care o implică pe Benfica

Justiţia sportivă portugheză investighează un posibil caz de corupţie în lumea fotbalului care ar fi putut-o favoriza pe Benfica. Ştirea a fost dată astăzi de ziarul Público, dar cazul era deja cunoscut justiţiei.

Potrivit informaţiilor cunoscute momentan, ancheta l-ar avea ca principal suspect pe antreprenorul César Boaventura, care ar fi încercat să-i convingă pe unii jucători de la Rio Ave şi Maritimo să favorizeze adversarul, în meciurile directe din campionatul 2015/16 (care s-a încheiat cu Benfica victorioasă pentru a treia oară, într-o serie de cinci campionate consecutive).

Potrivit reclamaţiilor unora dintre jucători, Boaventura ar fi promis 80.000 de euro oricui primeşte cartonaş galben în prima repriză şi provocoacă penalty în a partea a doua. Franceuzlui Salin, portar la Marítimo la acea vreme, i s-a promis un contract mai profitabil la un alt club internaţional. Unii dintre jucătorii implicaţi au cerut să nu joace, pentru a preveni ca o eroare pe teren să fie considerată frauduloasă.

Omul de afaceri fusese deja acuzat oficial de procuror pentru aceeaşi tentativă de luare de mită, la sfârşitul lunii martie. În aceeaşi perioadă a fost inculpat într-un alt proces pentru suspiciuni de fraudă fiscală, fraudă şi spălare de bani.

Cu toate acestea, deşi lui Boaventura îi plăcea să vorbească despre sine ca fiind un bărbat foarte apropiat de fostul preşedinte al Benficăi, Luís Filipe Vieira (care şi-a dat demisia în vara lui 2021, în urma reţinerii sale într-o altă anchetă pentru fraudă şi fraudă fiscală), nu s-a dovedit încă existenţa unei legături între afacerist şi managerii echipei de fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici