FR de Ciclism a primit o finanţare de 25.000 de euro din partea Uniunii Cicliste Europene

Federaţia Română de Ciclism a primit o finanţare de 25.000 de euro din partea Uniunii Cicliste Europene (UEC) pentru achiziţionarea unui microbuz, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele forului, Eduard-Carol Novak.

107 afișări
Imaginea articolului FR de Ciclism a primit o finanţare de 25.000 de euro din partea Uniunii Cicliste Europene

Prteşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard-Carol Novak (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Am primit o sponsorizare din partea UEC în valoare de 25.000 de euro pentru un microbuz care va servi la deplasarea loturilor naţionale la concursuri. Desigur, acest microbuz nu salvează toate loturile, însă este un prim pas şi sper ca până la următoarele alegeri, federaţia să aibă un parc auto adevărat. Deocamdată avem un microbuz şi două Dacia Logan. Sper să avem echipamentul necesar pentru o federaţie profesionistă ca toate loturile să poată funcţiona aşa cum trebuie", a spus Novak.

Eduard-Carol Novak a afirmat că antrenorii români vor urma cursuri de perfecţionare, astfel încât să poată ajunge din punct de vedere tehnic la nivelul celor din străinătate. "Acest sport suferă de lipsa cunoştinţelor, lipsa antrenorilor şi a informaţiilor noi cu privire la pregătire, concursuri şi tactici. Ne-am îndepărtat foarte mult de Europa. Bugetul cel mai mare al unei federaţiei este cunoştinţa. Dacă nu putem să aducem informaţii, să învăţăm noi antrenori, atunci nu o să avem niciodată acest sport şi nu o să avem posibilitatea de a creşte. Începând din acest an, FRC va organiza cursuri anuale cu traineri din Italia şi Portugalia, iar în cinci ani vom avea antrenori la cel mai înalt nivel. Din cauza modului în care a funcţionat fedaraţia, am pierdut contactul cu Europa", a completat Novak.

Totodată, Novak doreşte ca arbitrii să aibă o comisie independentă de federaţie. "Dacă nu există competiţie între arbitri, atunci nu există nici calitate la concursuri. Vreau ca într-un an-doi să reformăm colegiul de arbitri, să fie independent de federaţie, însă să funcţioneze sub legile federaţiei", a subliniat Novak.

Pe de altă parte, Novak susţine că în aproximativ două luni, FRC va avea un Consiliu de Administraţie, după problemele din ultimele luni. "Nu există un Consiliu de Administraţie. Funcţionăm doar cu preşedinte şi voluntari. Facem ce putem în baza statutului, deci nimic. Aşteptăm convocarea de către MTS a unei noi Adunări Generale în care să alegem un nou Consiliu de Administraţie. În două luni se va termina tot acest război", a conchis Novak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici