FR Nataţie a obţinut 11.000 de euro pentru meciul caritabil cu Simona Halep şi Ilie Năstase

Simona Halep şi Ilie Năstase au jucat, joi, o partidă demonstrativă cu omul de afaceri Dan Şucu, fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu şi fostul tenismen Marius Comănescu, pentru care s-a plătit suma de 11.000 de euro, într-o licitaţie organizată de federaţia de nataţie.

489 afișări
Imaginea articolului FR Nataţie a obţinut 11.000 de euro pentru meciul caritabil cu Simona Halep şi Ilie Năstase

FR Nataţie a obţinut 11.000 de euro pentru meciul caritabil cu Halep şi Năstase

Partida, disputată la Stejarii Country Club, a început în formula Simona Halep/Ilie Năstase - Dan Şucu/Marius Comănescu, pe parcurs intrând pe teren şi fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu, iar partenerii s-au schimbat între ei de mai multe ori.

Meciul cu Simona Halep şi Ilie Năstase a fost cumpărat iniţial de reprezentanţii companiei Brenntag pentru 5.000 de euro, la Balul Nataţiei, din 19 noiembrie, însă au anunţat că licitaţia rămâne deschisă, pentru suma menţionată dorind doar să participe ca spectatori. Fundaţia Mobexpert a oferit ulterior suma de 6.000 de euro pentru partida cu Simona Halep şi Ilie Năstase.

Organizarea partidei şi licitarea acesteia au avut ca scop strângerea de fonduri necesare pregătirii sportivilor din nataţie în vederea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo.

Jucătoarea de tenis numărul 3 WTA, Simona Halep, s-a declarat încântată de participarea la această partidă demonstrativă: "A fost frumos, mie îmi place mereu să joc tenis, vin cu mare drag la astfel de evenimente. A fost o zi deosebită pentru toată lumea cred. Ne-am simţit bine pe teren. Nu mă aşteptam ca cineva să plătească atâţia bani pentru a juca împotriva noastră, a fost pentru acei copii care doresc să facă performanţă. Sper să fie cât mai mulţi oameni care ajută pentru a fi bine pentru sportul românesc. Am jucat de plăcere, cât am putut de bine şi sper că au fost mulţumiţi toţi. Mi-aş dori să joc şi cu domnul Ţiriac. Îmi pare rău că nu a jucat astăzi. Cu preşedintele (n.r. - preşedintele ales Klaus Iohannis) nu ştiu când voi juca. Am emoţii, sper să fie şi atunci bine, cum a fost şi azi".

În ceea ce priveşte colaborarea cu suedezul Thomas Hogstedt, Halep a spus că încă nu a luat legătura cu cel care urmează să-i fie consultant. "Colaborarea cu Victor Ioniţă merge bine, suntem la început. Vom vedea pe parcurs cum va fi. Cu Thomas Hogstedt nu m-am întâlnit deocamdată, mă voi întâlni în China. Nu m-am gândit că m-ar putea ajuta să o înving pe Şarapova, m-am gândit că experienţa lui mă va putea ajuta. Am încredere în colaborarea aceasta, dar e o perioadă de probă şi nu vreau să spun prea multe, pentru că nu îl cunosc foarte bine".

În timpul partidei, întrebat în glumă de pe margine de către omul de afaceri Ion Ţiriac ce are pe sub pantaloni, pentru că nu foloseşte acelaşi tip de echipament ca Simona Halep, fostul tenismen Ilie Năstase şi-a lăsat pantalonii de trening în jos pentru câteva momente. La finalul partidei, Năstase a declarat că întotdeauna a ascultat sfaturile prietenului său Ion Ţiriac: "A fost frumos. Cred însă că pentru ceilalţi a fost plăcerea mai mare, au dat nişte bani să joace împotriva noastră. E frumos din partea lor că au participat la un act de caritate. Domnul Ţiriac mereu mi-a dat indicaţii. Din partea lui am luat amenzi mereu".

Ilie Năstase a afirmat că partenera sa din această partidă, Simona Halep, a ajuns în postura în care este urmărită de jucătoarele mai slab cotate pentru a o învinge. "Am văzut că a fost la munte la pregătire. E o pregătire bună înaintea turneelor de Grand Slam. Acum mai multe fete vor să o bată pe ea. Înainte era invers, ea voia să le bată pe cele de dinaintea ei. Aşa se întâmplă. Ea are de apărat nişte puncte şi nişte turnee", a mai spus Năstase.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, le-a oferit lui Ilie Năstase şi Simona Halep câte o plachetă şi le-a acordat titlul de membri de onoare ai federaţiei pentru sprijinul oferit în strângerea de fonduri.

În urma licitării acestei partide, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a reuşit să obţină în total cu ocazia Balului Nataţiei suma de 28.000 de euro, care va fi destinată pregătirii sportivilor din nataţie în vederea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici