Francesco Totti va primi Premiul Preşedintelui UEFA, în august, la Monaco

Francesco Totti (40 de ani), care a jucat ulitmul meci din carieră duminică (AS Roma - Genoa 3-2), va primit Premiul Preşedintelui UEFA în luna august, la Monaco, a anunţat, joi, forul de conducere al fotbalului european, pe site-ul oficial.

163 afișări
Imaginea articolului Francesco Totti va primi Premiul Preşedintelui UEFA, în august, la Monaco

Francesco Totti va primi Premiul Preşedintelui UEFA, în august, la Monaco

Distincţia îi va fi oferită pentru recunoaşterea "realizărilor ieşite din comun, a excelenţei profesionale şi calităţilor personale exemplare".

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, l-a lăudat şi el pe Totti pentru "cariera fantastică", "loialitatea şi dedicarea" faţă de echipa din oraşul său natal, AS Roma. "Aceste atribute au fost personificate de către Francesco Totti, un om care a dat un sfert de veac din viaţa sa pentru echipa mult iubită, AS Roma. Felicitări, Francesco, pentru cariera fantastică", a spus Ceferin, conform site-ului oficial al UEFA.

Totti a câştigat a 17-a ediţie a premiului oferit de preşedintele forului fotbalistic european. Lista cu ceilalţi câştigători ai Premiului Preşedintelui UEFA:

1998: Jacques Delors (Comisia europeană, Franţa)
1999: ----
2000: Guy Roux (Franţa)
2001: Juan Santisteban (Spania)
2002: Sir Bobby Robson (Anglia)
2003: Paolo Maldini (Italia)
2004: Ernie Walker (Scoţia)
2005: Frank Rijkaard (Olanda)
2006: Wilfried Straub (Germania)
2007: Alfredo Di Stéfano (Spania)
2008: Sir Bobby Charlton (Anglia)
2009: Eusebio (Portugalia)
2010: Raymond Kopa (Franţa)
2011: Gianni Rivera (Italia)
2012: Franz Beckenbauer (Germania)
2013: Johan Cruyff (Olanda)
2014: Josef Masopust (Cehia)
2015: ----
2016: ----
2017: Francesco Totti (Italia)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici