Un cimitir din Brazilia a "pierdut" osemintele fostului fotbalist Garrincha, decedat în 1983

Un cimitir din Mage, localitatea unde a fost depus trupul neînsufleţit al fostului fotbalist Garrincha, a "pierdut" osemintele celui supranumit "Bucuria poporului", scrie BBC, care citează declaraţii ale familiei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

295 afișări
Imaginea articolului Un cimitir din Brazilia a "pierdut" osemintele fostului fotbalist Garrincha, decedat în 1983

Un cimitir din Brazilia a "pierdut" osemintele fostului fotbalist Garrincha, decedat în 1983 (Imagine: Domingos Peixoto / Agência O Globo)

Garrincha, dublu câştigător al Cupei Mondiale, în 1958 şi 1962, a decedat în 1983, din cauza consumului excesiv de alcool, fiind înmormântat în cimitirul din Mage, localitate aflată la circa 64 de kilometri de Rio de Janeiro. Rămăşiţele pământeşti ale fostului fotbalist au fost exhumate şi nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu acestea.

"Din cercetările noaste, nu ştim sigur dacă mai este înmormântat. Avem informaţii că a fost exhumat şi dus într-o firidă, dar nu există acte despre exhumare", a declarat un reprezentant al autorităţilor locale, citat de BBC. "Nu ştim exact unde sunt (n.r. - osemintele). Primarul a promis că va construi un mausoleu, dar trebuie să le găsim întâi. Este foarte supărător să nu ştim unde sunt", a declarat Rosangela Santos, sora lui Garrincha, conform BBC.

Cimitirele braziliene sunt împărţite în două secţiuni, o parte cu morminte şi alta cu ziduri cu firide, în care sunt puse cenuşa sau osemnitele celor decedaţi. În cimitirul Raiz da Serra există două locuri de veci cu numele lui Garrincha. Într-unul a fost înmormântat fostul sportiv după decesul său, din 1983. Al doilea, marcat de un obelisc, a fost realizat în 1985. Primarul din Mage a declarat că este dispus să exhumeze osemnitele din ambele morminte şi să efectueze apoi un test ADN, dacă familia lui Garrincha va fi de acord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici