Fraţii Maior, lideri la juniori în finala Campionatului European de Raliuri după primele două zile

Echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior ocupă prima poziţie în clasamentul juniorilor după primele opt probe speciale ale Raliului Ungariei, etapa finală din Campionatul European de Raliuri.

146 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior, lideri la juniori în finala Campionatului European de Raliuri după primele două zile

Fraţii Maior, lideri la juniori în finala Campionatului European de Raliuri după primele două zile

Pe un Peugeot 208 Rally4, aceştia au un avantaj de 15,2 secunde în faţa următorului echipaj, format din italienii Roberto Dapra şi Luca Guglielmetti. Cei doi sportivi s-au impus şi în trei dintre probele speciale. În acest moment, sunt mari favoriţi să devină campioni europeni de juniori la raliuri, o performanţă unică pentru motorsportul românesc.

Duminică mai sunt de parcurs un total de 60 de kilometri pe 4 probe speciale. Ultima probă este programată pentru ora 16:05.

Norbert Maior este pe locul 1 în top şi înaintea acestei etape. În ciuda faltuluo că are 106 puncte, cu 4 mai multe decât locul 2 ocupat de italianul Robert Dapra, şi cu 12 peste norvegianul Ola Nore jr, clasat pe 3, Norbert Maior depinde de conjunctura rezultatelor pentru a deveni campion.

Conform algoritmului stabilit de FIA ERC, la finalul sezonului se iau în calcul cele mai bune 5 din cele 6 etape pentru a stabili punctajul final. Echipajul de la Napoca Rally Academy a concurat deja la primele 5 etape, astfel că se va scădea cel mai slab de până acum, locul 4 din Cehia, unde au acumulat 19 puncte.

Astfel, pentru a fi sigur că vor deveni campioni europeni, fraţii Maior trebuie să câştige etapa din Ungaria, în timp ce norvegianul Ola Nole jr nu trebuie sa termine pe locul 2. În acest moment, norvegianul este pe 5 în Ungaria după primele 8 probe, la peste 3 minute de poziţia secundă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici