Fraţii Maior, start în cursa pentru un nou podium în Campionatul European de Raliuri

Campioni naţionali la juniori, fraţii Norbert Maior şi Francisca Maior iau startul plini de optimism în acest weekend Raliul Letoniei, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri, după ce luna trecută au reuşit să încheie pe 2 în runda din Polonia.

88 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior, start în cursa pentru un nou podium în Campionatul European de Raliuri

Fraţii Maior, start în cursa pentru un nou podium în Campionatul European de Raliuri

Cei doi au avut un start spectaculos de sezon. Pe lângă podiumul de la juniori din Polonia, aceştia au obţinut câte un loc 4 la general la ambele runde de pe plan intern, Harghita şi Argeş, deşi au concurat pe un model de maşină net inferior favoriţilor.

Fraţii Maior vor avea parte de o provocare mare în Letonia, urmând să se dueleze cu alte 16 echipaje internaţionale pentru a câştiga divizia dedicată juniorilor în campionatul conetinental. Printre rivali se va număra Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, norvegianul Ola Nole jr şi suedezul Victor Hansen.

„Dincolo de obiectiv, cea mai mare bucurie a noastră este că am reuşit să strângem bugetul necesar să fim la start. La fel ca în Polonia, ne dorim să avem un parcurs constant şi să ajungem cu bine la final pentru că va conta enorm în economia campionatului”, a spus Norbert Maior, care va pilota un Peugeot 208 Rally4.

Un obişnuit ale Europeanului de Raliuri, acolo unde constant s-a aflat în Top 10 la general, Simone Tempestini a trebuit să spună pas rundei din Letonia din considerente financiare. În schimb, copilotul său, Sergiu Itu, va fi prezent în dreapta argentinianului Paulo Soria pe un model Renault Clio Rally3.

Un alt pilot român care va concura în Letonia este fostul campion naţional de viteză în coastă, Bogdan Cuzma, care revine după accidentul din Polonia şi va pilota acelaşi model Škoda Fabia RS Rally2. Copilot îi va fi austriaca Ilka Minor.

Raliul Letoniei va debuta în această seară cu proba super specială şi se va încheia duminică seară, atunci când echipajele vor termina de parcurs cele 10 probe speciale pe un total de 184 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici