FRF, cu privire la situaţia medicală a echipei naţionale a României: Informaţiile potrivit cărora medicaţia ar fi neadecvată sunt total nefondate

Federaţia Română de Fotbal a emis, sâmbătă, un comunicat de presă semnat de către actualul medic al României, Laurenţiu Oproiu, în care acesta dezminte declaraţiile făcute de către fostul medic al echipei naţionale de fotbal, Pompiliu Popescu, cel care a ocupat această funcţie timp de 26 de ani.

3382 afișări
Imaginea articolului FRF, cu privire la situaţia medicală a echipei naţionale a României: Informaţiile potrivit cărora medicaţia ar fi neadecvată sunt total nefondate

FRF, cu privire la situaţia medicală a echipei naţionale a României: Informaţiile potrivit cărora medicaţia ar fi neadecvată sunt total nefondate (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Îndepărtat de oficialii FRF din staff-ul naţionalei la începutul lunii mai, plecarea lui Pompiliu Popescu nu a rămas fără repercusiuni. Acesta a lansat o serie de acuzaţii la adresa conducătorilor federaţiei, dar, în special, la adresa noului doctor al echipei naţionale, cel pe care l-a taxat şi după meciul României cu Elveţia de la Campionatul European. Pompiliu Popescu a dat vina pe noul staff medical al României pentru că elevii lui Anghel Iordănescu au căzut din punct de vedere fizic în partea a doua a reprizei secunde cu Elveţia, iar Raţ şi Pintilii au solicitat schimbări din cauza accidentărilor.

Spusele lui Pompiliu Popescu nu au rămas fără replică din partea Federaţiei Române de Fotbal, care a emis, sâmbătă, un comunicat de presă în care dezminte informaţiile oferite de fostul medic al echipei naţionale. Actualul medic al echipei naţionale, Laurenţiu Oproiu, i-a oferit replica.

"Ca urmare a informaţiilor false vehiculate de foşti componenţi ai staff-ului echipei naţionale, cu privire la situaţia medicală şi la programul “tricolorilor”, în calitate de coordonator al staff-ului medical mă văd nevoit să fac anumite precizări de natură a clarifica situaţia pentru suporterii României.

Informaţiile potrivit cărora medicaţia ar fi neadecvată sunt total nefondate, această medicaţie fiind utilizată la nivelul cluburilor europene de prestigiu în acest moment. Totodată, procedurile de refacere ale jucătorilor de la prima reprezentativă sunt de ultimă oră, moderne, şi nu s-au comis erori în aplicarea acestora.

Cât priveşte evaluarea situaţiilor medicale individuale, aceasta nu este efectuată empiric, în stilul vechiului staff medical, ci cu rigurozitate. Avem la dispoziţie investigaţii moderne pe care dorim să le exploatăm la maximum în stabilirea unui diagnostic cât mai exact, funcţie de care să urmăm tratamentul corespunzător".
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici