Fundaşul francez Varane se retrage din fotbalul internaţional

Fundaşul francez Raphael Varane se retrage din fotbalul internaţional, punând capăt unei cariere de 10 ani alături de Les Bleus, în care a câştigat Cupa Mondială în 2018 şi a fost vicecampion patru ani mai târziu.

327 afișări
Imaginea articolului Fundaşul francez Varane se retrage din fotbalul internaţional

raphaelvarane, Instagram

Jucătorul de 29 de ani, care are 93 de selecţii, a debutat în 2013 şi a ajutat echipa lui Didier Deschamps să câştige UEFA Nations League în sezonul 2020-21.

"Reprezentarea frumoasei noastre ţări timp de un deceniu a fost una dintre cele mai mari onoruri din viaţa mea", a spus Varane într-o declaraţie.

"De fiecare dată când am purtat acel tricou albastru special am simţit un sentiment imens de mândrie, datoria de a da totul, de a juca cu inima şi de a câştiga de fiecare dată când am intrat pe teren.

"M-am gândit la asta timp de câteva luni şi am decis că este momentul potrivit să mă retrag din fotbalul internaţional".

Fundaşul lui Manchester United a contribuit la calificarea Franţei, pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei Mondiale din Qatar, anul trecut, unde a fost învinsă de Argentina la penalty-uri.

Decizia lui Varane vine la doar câteva săptămâni după ce Hugo Lloris, portarul şi căpitanul Franţei, câştigător al Cupei Mondiale, şi-a anunţat şi el retragerea din fotbalul internaţional la vârsta de 36 de ani.

Varane a mai adăugat că a venit timpul ca un "grup de jucători tineri şi talentaţi" să preia ştafeta.

"Raphael m-a sunat în urmă cu câteva zile pentru a-mi explica faptul că vrea să îşi încheie cariera internaţională. Este un băiat inteligent care ştie să-şi ia timp de gândire şi să cântărească argumentele pro şi contra înainte de a lua o decizie", a declarat selecţionerul Franţei, Deschamps.

"Raphael crede că a ajuns la finalul aventurii sale cu echipa Franţei. Am fost într-o situaţie similară cu a lui, îi înţeleg argumentele şi îi respect decizia.

"În momentul în care drumurile noastre se despart, am vrut să salut onestitatea sa, angajamentul său de nezdruncinat faţă de tricoul albastru. Raphael a jucat un rol central pe teren şi în afara lui în ultimul deceniu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici