Gabriela Ruse a urcat pe tabloul principal al turneului de la Roma, după un meci de 3 ore

Gabriela Ruse a izbutit marţi seara să acceadă pe tabloul principal al turneului Masters de la Roma, după ce a învins în runda decisivă a calificărilor pe rusoaica Kamilla Rakhimova, favorita numărul 5, la capătul unui meci epuizant, în care a revenit, fiind condusă cu un set.

161 afișări
Imaginea articolului Gabriela Ruse a urcat pe tabloul principal al turneului de la Roma, după un meci de 3 ore

Românca, actualmente numărul 152 mondial, s-a impus după 3 ore de joc cu 6-7 (6), 6-3, 6-3, după ce a pierdut un prim set foarte disputat, ce a durat o oră şi 16 minute şi în care a avut avantaj 5-4 şi serviciul, pentru a închide setul.

La 5-6, ea a salvat 3 mingi de set, însă a fost apoi învinsă în tiebreak.

Setul secund la început din nou mai greu, cedând serviciul chiar în debut. La 2-3 a reuşit 2 break-uri consecutive, legate de câştigarea propriului serviciu şi de câştigarea jocului şi trimiterea meciului în set decisiv.

Decisiv în care din 9 game-uri jucate, 6 au fost break-uri, două mai multe de partea Gabrielei Ruse, care se califică astfel în competiţia principală de la Roma, unde va avea parte de o adversară dificilă, veterana germană Tatjana Maria, numărul 63 mondial.

În competiţie la Roma se mai află şi Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.

Gabriela Ruse va evolua şi în proba de dublu, alături de ucraineanca Marta Koshtyuk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici