Gala Laureus Sports Awards, anulată din cauza crizei economice mondiale

Organizatorii Laureus World Sports Awards au anunţat, sâmbătă, că gala de premiere a celor mai buni sportivi din lume nu va mai avea loc, în acest an, din cauza crizei economice mondiale, informează AFP.

2 afișări

Câştigătorii celor şapte categorii îşi vor primi trofeele individual, în cadrul unor prezentări ce vor avea loc în lunile mai şi iunie.

Gala Laureus Sports Awards a fost, până în acest an, un eveniment care a reunit personalităţi ale sportului, celebrităţi din showbiz, dar şi oameni politici.

Anul trecut, când cele mai importante trofee au fost câştigate de sportivii Roger Federer şi Justine Henin, la eveniment a participat şi premierul rus Vladimir Putin.

"A fost o decizie foarte dificilă, dar suntem conştienţi de problemele globale cauzate de actuala criză economică. Am considerat că nu este timpul potrivit pentru organizarea unei astfel de gale, având în vedere că atât de mulţi oameni suferă din cauza crizei. Vom monitoriza situaţia economică în următoarele luni şi vom anunţa în timp util detaliile legate de următoarea gală Laureus", a declarat preşedintele Laureus World Sports Academy, Edvin Moses.

În acest an, pentru titlul de cel mai bun sportiv sunt nominalizaţi sprinterul jamaican Usain Bolt, înotătorul american Michael Phelps, tenismanul spaniol Rafael Nadal, fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, motociclistul italian Valentino Rossi şi pilotul de F1 Lewis Hamilton.

La categoria "Sportiva anului", nominalizările sunt: Tirunesh Dibaba (Etiopia, atletism), Venus Williams (SUA, tenis), Elena Isinbaieva (Rusia, atletism), Lorena Ochoa (Mexic, golf), Stephanie Rice (Australia, nataţie) şi Lindsay Vonn (SUA, schi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici