Gaţu: EHF nu ne-a cerut nicio declaraţie oficială

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că EHF nu a cerut nicio declaraţie oficială din partea forului român în legătură cu partida România-Muntenegru, aflată pe o listă cu meciuri suspectate că s-ar fi încercat aranjarea lor.

9 afișări

"EHF nu ne-a cerut nicio declaraţie oficială, nu am fost anunţaţi în vreun fel despre anchetă sau cum se va derula", a spus Gaţu.

Partida dintre România şi Muntenegru, contând pentru manşa retur a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal din 2009, se află pe o listă de şase meciuri suspectate că s-ar fi încercat aranjarea lor, care fac obiectul unei anchete a forului european, informează eurohandball.com.

În luna martie, arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen au declarat că le-au fost oferiţi câte 30.000 de euro, pe care i-au refuzat, pentru a ajuta naţionala masculină a României în preliminariile CM din Croaţia.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a dat publicităţii, săptămâna trecută, un raport asupra anchetei în derulare în privinţa acuzaţiilor de mită la adresa mai multor arbitri care au condus meciuri oficiale ale unor echipe de club sau naţionale.

"În 17 martie, EHF a trimis un chestionar cu întrebări unui număr de 304 arbitri şi 137 de delegaţi activi, privind ultimele patru sezoane. EHF confirmă un feed-back pozitiv în privinţa acţiunii sale, 276 de arbitri răspunzând deja întrebărilor. Cele 124 de răspunsuri primite până acum din partea delegaţilor EHF vor fi folosite pentru a verifica încrucişat informaţiilor provenite de la arbitri. După o analiză atentă, EHF poate confirma faptul că şase cupluri de arbitri au raportat încercări de manipulare în perioada menţionată", se arată în comunicatul forului european.

Alături de partida României contra statului Muntenegru, mai sunt analizate încă cinci partide din cupele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici