Gaţu: Ratarea obiectivului la mondiale a trecut în planul secund

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că ratarea obiectivului echipei naţionale masculine la CM din Croaţia, ocuparea unui loc în primele 12 selecţionate, a trecut în planul secund, importantă fiind experienţa acumulată de jucători.

14 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Ratarea obiectivului la mondiale a trecut în planul secund

Gaţu: Ratarea obiectivului la mondiale a trecut în planul secund (Imagine: Mediafax Foto)

"În primul rând pentru noi, calificarea la mondiale a fost un succes, după 14 ani de absenţă. E adevărat că în entuziasmul nostru ne-am dorit mai mult şi am stabilit împreună obiectivul de calificare în primele 12 echipe din lume. Am dorit să formăm cât mai repede mentalitatea de învingători. Din punctul meu de vedere faptul că s-a atins sau nu obiectivul a trecut în planul secund. Au fost lucruri bune, dar şi mai puţin bune. Naţionala a arătat în anumite momente că joacă un handbal modern, au fost jucători care şi-au conform valoarea şi au arătat că aceasta este internaţională, mă refer la portarul Stănescu, Pîrîianu şi Petrea, dar şi jucători care au reconfirmat faptul că ne putem baza pe ei pentru viitor – portarii Popescu, Bârză, Ghionea, Cozma, Toma şi Gerogescu. Consider că marele câştig este faptul că naţionala a acumulat un bagaj mare de experienţă la mondiale, care îi va folosi în viitor", a spus oficialul FRH.

Cu toate acestea, Gaţu susţine că participarea la CM din Croaţia a avut şi minusuri.

"La minusuri putem trece inconstanţa din aproape fiecare meci, care ne-a costat. Aparent se poate vorbi despre lipsa unei pregătiri fizice, dar eu cred că totul a plecat de la psihic. De Franţa am fost aproape, pe Ungaria am avut-o în mână şi numai faptul că jucătorii s-au speriat de succes a dus la acea înfrângere. Este posibil ca acel eşec să fi influenţat parcursul următor al nostru", a explicat Cristian Gaţu.

Preşedintele a adăugat că următorul obiectiv al antrenorului Aihan Omer este calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Vom trece la o analiză, care este foarte importantă pentru competiţiile următoare. Trebuie făcută o selecţie foarte obiectivă şi programate meciuri de pregătire cu echipe foarte puternice, asta am discutat cu antrenorii. Cert este că antrenorul Aihan Omer are contractul prelungit până în 2012, cu obiectiv de calificare a naţionalei la Jocurile Olimpice de la Londra", a precizat Cristian Gaţu.

Lotul selecţionatei masculine ajunge în ţară în cursul zilei de astăzi, urmând să înnopteze la Timişoara, de unde jucătorii vor pleca ulterior la cluburi.

La Campionatul Mondial din Croaţia, echipa României a ocupat locul 15, înregistrând cinci victorii şi patru înfrângeri, în cele nouă partide disputate. Deţinătoare a patru titluri mondiale, reprezentativa României s-a calificat la turneul final după 14 ani de absenţă.

Citeşte şi:

România, locul 15 la Campionatul Mondial din Croaţia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici