Gazprom va investi cel puţin două miliarde de dolari în Jocurile Olimpice de la Sochi

Gazprom, monopolul rus al exporturilor de gaze naturale, va investi până în 2012 cel puţin 68 de miliarde ruble (două miliarde dolari) în construirea de facilităţi pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, organizate în oraşul rusesc Sochi, potrivit publicaţiei Vedomosti preluate de Ria Novosti.

175 afișări
Imaginea articolului Gazprom va investi cel puţin două miliarde de dolari în Jocurile Olimpice de la Sochi

Gazprom va investi cel puţin două miliarde de dolari în Jocurile Olimpice de la Sochi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest an, grupul rus va investi aproximativ 838 milioane dolari, potrivit publicaţiei citate.

Fondurile anunţate de Gazprom reprezintă, până în prezent, cea mai mare investiţie în pregătirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014, exceptând cheltuielile efectuate din bugetul federal.

Vedomosti notează că organizarea evenimentului sportiv va necesita investiţii totale de 6,2-6,5 miliarde dolari.

Printre ţintele de investiţii ale Gazprom sunt enumerate un complex de sky, care va cuprinde un stadion cu o capacitate de 16.000 de locuri, şi un hotel de patru stele aflat la o altitudine de 1.500 de metri.

Compania intenţionează, de asemenea, să construiască o şosea de 25 de kilometri, cu două sensuri, care va facilita accesul în campusul olimpic.

Programul de investiţii ar putea fi reanalizat, însă, în funcţie de rezultatele financiare pe care Gazprom le va înregistra în primul semestru al acestui an.

Oraşul Sochi se află pe malul rusesc al Mării Negre, la poalele Munţilor Caucaz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici