Georges Mikautadze - de la proscrisul lui Ajax la salvatorul lui Metz şi a lui László Bölöni

  • Fotbalistul georgian Georges Mikautadze pare a fi soluţia salvatoare pentru francezii de la Metz, conduşi de românul László Bölöni.
  • Acesta a marcat patru goluri în ultimele două meciuri, aducând 3 puncte.
  • Traiectoria carierei georgianului e una sinuoasă, Metz părând a fi echipa unde dă randament.
121 afișări
Imaginea articolului Georges Mikautadze - de la proscrisul lui Ajax la salvatorul lui Metz şi a lui László Bölöni

Georges Mikautadze - de la proscrisul lui Ajax la salvatorul lui Metz şi a lui László Bölöni

Georges Mikautadze (23 de ani) a fost esenţial pentru revenirea imediată a lui FC Metz în Ligue 2. Acesta a marcat 23 de goluri în a doua divizie franceză în sezonul trecut. După ce a reuşit apoi două goluri în primele sale trei meciuri în Ligue 1 în acest sezon, atacantul georgian a fost transferat la olandezii de la Ajax Amsterdam.

În mijlocul haosului care a cuprins Ajax în acest sezon, el nu a reuşit să se dezvolte şi să se impună. După ce a jucat puţin peste 200 de minute de fotbal în Eredivisie, dintre care în doar două meciuri ca titular, Metz a simţit oportunitatea şi l-a readus sub formă de împrumut pe Miktautadze, cunoscut pe plan local sub numele de Roi Georges, la echipa ameninţată de retrogradare.

După revenirea sa la Les Grenats, atacantul nu a reuşit să înscrie în niciunul dintre primele cinci meciuri, însă acum are şapte goluri în ultimele şapte partide în prima ligă franceză, inclusiv patru goluri în ultimele două meciuri.

Mikautadze a devenit acum responsabil pentru 30 la sută din golurile lui Metz în Ligue 1. Cele două goluri marcate de el împotriva lui Stade Brestois la sfârşitul săptămânii trecute au fost în zadar, Metz fiind învinsă cu 4-3.

Cu toate acestea, cele două goluri marcate de el împotriva lui RC Lens au asigurat trei puncte esenţiale care, deşi nu îi scot din zona retrogradării, îi pun la egalitate de puncte cu FC Lorient, care ocupă în prezent locul de baraj pentru retrogradare. Les Merlus au un meci în minus, dar împotriva lui Paris Saint-Germain.

Mikautadze s-ar putea dovedi a fi salvatorul lui Metz. Deşi nu a fost la club timp de jumătate de sezon, el are de trei ori mai multe goluri în Ligue 1 (9) decât următorul golgheter al lui Metz, Matthieu Udol (3). Astfe, după ce a jucat doar 15 din cele 29 de meciuri din Ligue 1 ale lui Metz, el este contributor la 30 la sută din golurile marcate de echipă.

Contribuţia lui Roi Georges ar putea fi salvatoare, dar se pare că trece neobservată. Întrebat de Prime Video Sport dacă a primit veşti de la clubul-mamă, Ajax, georgianul a răspuns sincer.

„Nu, nu am primit nicio veste. Ăsta este adevărul", a spus el după victoria de vineri seară cu 2-1 în faţa lui Lens.

Contractul internaţionalului georgian la Ajax mai durează încă patru ani, ceea ce face foarte puţin probabilă o revenire definitivă la Metz, o echipă care se pare că nu are fonduri nici măcar pentru a-l demite pe managerul Laszlo Bölöni, mai ales în cazul unei retrogradări în Ligue 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici