Germania, „o galaxie” de vedete, adversara României în preliminariile CM din Qatar

Tragerea la sorţi din 7 decembrie de la Zurich (Elveţia) pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar 2022 a repartizat echipa de fotbal a României în Grupa J, alături de Germania, Islanda,Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. Germania vine cu „o galaxie” de vedete.

422 afișări
Imaginea articolului Germania, „o galaxie” de vedete, adversara României în preliminariile CM din Qatar

Germania, „o galaxie” de vedete, adversara României în preliminariile CM din Qatar

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal face o analiză a adversarelor României la preliminarile Cupei Mondiale de Fotbal din Quatar din 2022.

Germania este văzută ca o „galaxie” de vedete. Nemţii au pierdut doar două meciuri din ultimele 20 disputate (2-4 cu Olanda şi 0-6 în Spania) şi s-au calificat lejer la EURO 2020, înscriind
de 30 de ori în numai opt partide.

România a disputat trei meciuri amicale cu nemţii, învingând în deja celebrul 5-1 (2004), remizând 1-1 (1998) în Malta şi pierzând 1-3 la Koln (2007).

La EURO 2000 scorul a fost 1-1.

Germania joacă fie cu trei fundaşi pe linia defensivă, fie cu 4, polivalenţa starurilor permiţând o mobilitate tactică incredibilă.

Dincolo de nucleul Bayern, lista opţiunilor este uriaşă, din echipa schiţată lipsind, spre exemplu, Volland, Neuhaus, Trapp ori Henrichs.

Neuer (Bayern M) – Ginter (Monchengladbach), Sule (Bayern M), Rudiger (Chelsea) – Kehrer (PSG), Kimmich (Bayern M), Kroos (Real Madrid), Halstenberg (RB Leipzig) – Goretzka (Bayern M) – Gnabry (Bayern M), Werner (Chelsea) sunt jucători care nu au nevoie de prezentare.

Rezerve sunt Leno (Arsenal), Klostermann (RB Leipzig), Koch (Leeds), Tah (Leverkusen), Can (Dortmund), Gosens (Atalanta), Gundogan (Man. City), Draxler (PSG), Havertz (Chelsea), Brandt (Dortmund), Sane (Bayern M), Waldschmidt (Benfica).

Joachim Low, 60 ani, este selecţionerul Germaniei şi pare să aibă tot mai mulţi contestatari, deşi a cucerit titlul mondial în 2014. Aşteptările nemţilor sunt foarte ridicate de la selecţionerul aflat în funcţie încă din 2006.

La ultimul Mondial, Germania a rămas în grupe pe ultimul loc.

Câştigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022 din Qatar, iar cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor intra, alături de cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei ţări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manşă. Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Naţiunilor vor fi oaspeţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici