Gheorghe Bosânceanu: Mă retrag definitiv din fotbal

Principalul acţionar al clubului Farul Constanţa, Gheorghe Bosanceanu, a declarat că se retrage definitiv din fotbal, vineri, după Adunarrea Generală a Membrilor Fondatori ce a avut loc la stadionul Farul.

210 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Bosânceanu: Mă retrag definitiv din fotbal

Gheorghe Bosânceanu: Mă retrag definitiv din fotbal

"Decizia mea este de a-mi retrage sprijinul financiar. De asemenea, am hotărât ca toţi jucătorii să fie trecuţi de lista de transferuri, însă nu vor fi transferaţi pe orice fel de sume. Viitorii sponsori şi viitoarea conducere probabil că va dori să promoveze, astfel că este posibil ca o parte dintre jucători să rămînă la club. Îmi ajung cei 9 ani petrecuţi la Farul. Nu voi rămâne nici membru fondator nici membru în Consiliul Director. Mă retrag definitiv din fotbal. M-a costat 15 milioane o finală de Cupă, o semifinală, un loc 5 şi un loc 6. Cred că s-a ajuns aici şi din cauza remanierii lotului, jucătorii care au fost aduşi au venit la propunerea antrenorilor. Eu doar am plătit sumele de transfer, nu i-am văzut. Nu am pretenţii financiare în privinţa cedării clubului. Concret, până acum nu există doritori care să preia clubul chiar dacă nu vreau nimic în schimb", a spus Bosânceanu.

Bosânceanu a afirmat că subiectul "jucători" este singurul lucru pe care îl va discuta cu posibilii investitori pentru că prin vânzarea acestora speră să îşi poată recupera o mică parte din investiţia de 15 milioane făcută în ultimii 9 ani.

"Constanţa nu este Bosânceanu şi eu nu pot fi blamat pentru ce se va întâmpla cu acest club de acum încolo. S-a discutat de o iniţiativă a unui proiect de implicare a Consiliilor Judeţene şi Municipale. Din discuţii se speră obţinerea unor hotărâri de implicare a autorităţilor locale. A fost o experienţă tristă, nu mă gândeam că vom retrograda nici în cele mai negre vise. În ultimii 2-3 ani m-am gândit tot mai serios să mă retrag. Sunt un om de afaceri şi nu-mi permit să pierd milioane în fiecare an. În acest sezon am cheltuit aproape 6 milioane de dolari, cel mai mult de când sunt în fotbal şi totuşi am retrogradat...", a spus Bosânceanu.

Dumitru Manole, preşedintele Consiliul Director, a declarat că ceea ce se întâmplă este foarte grav: "Decizia domnului Bosînceanu ne-a luat prin surprindere şi de aceea am hotărât ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă şedinţă a Consiliului Director. Vom vedea ce se va întâmpla cu restul jucătorilor pentru a reuşi să formăm un lot".

Aproximativ 30 de suporteri ai Farului au fost prezenţi la stadion, aprinzând torţe şi scandând "Farul suntem noi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici