Gheorghe Bosânceanu, revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Director al FC Farul

Preşedintele Consiliului Director al clubului FC Farul Constanţa, Gheorghe Bosânceanu, a fost revocat, joi, din funcţie, şi înlocuit cu Dumitru Manole, însă rămâne principalul finanţator al echipei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6 afișări

"Eu voi rămâne principalul finanţator al echipei. Cred că Farul va rămâne în Diviza A, pentru că am înţeles că sunt multe cluburi cu probleme de licenţă. Îmi pare rău pentru iubitorii de fotbal din Constanţa, dar cu toate eforturile noastre am ajuns în zona retrogradării. Am constatat că a fost cel mai costisitor an pentru clubul Farul. Bugetul va depăşi şase milioane de dolari până la finalul sezonului. Cheltuielile la club au fost de sub un milion de dolari în 2001-2002, dar au crescut progresiv, iar cheltuielile din acest campionat m-au şocat, mai ales că avem şi această contraperformanţă. Dacă vom rămâne în Liga I, bugetul trebuie să fie de şapte-opt milioane de dolari, pentru că jucătorii trebuie să aibă contracte precum cei de la primele şapte-opt cluburi, iar dacă ne gândim la transferuri suma creşte şi mai mult", a spus Bosânceanu.

Gheorghe Bosânceanu a precizat că, în prezent, salariile jucătorilor de la Farul sunt de 5-6000 de euro lunar, cel mai mare fiind de 6.500 de euro. "Pentru ca Farul să se bată în prima jumătate a clasamentului, trebuie făcut un efort pentru ca jucătorii să aibă contracte mai mari. Trebuie să mobilizăm muncipiul Constanţa, instituţiile publice să sprijine clubul şi să aibă drept de vot direct proporţional cu investiţia. Dacă din sezonul viitor nu vor veni şi alţi oameni să sprijine echipa, mă voi retrage. Din drepturile de televziare, Farul a primit anul acesta un milion de euro, a luat pe Todoran 300.000 de euro, pe Maxim 150.000 şi pe Lucian Pârvu 35.000 de euro. Restul a fost investiţia mea", a mai spus Bosânceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici