Gheorghe Hagi: Trebuie să ne dezvoltăm, să avem bugete mari în fortbalul românesc

Gheorghe Hagi (54 de ani) a declarat, joi, în urma meciului dintre FC Viitorul şi Gent, din turul 2 preliminar al Europa League, încheiat cu scorul de 2-1, în favorarea echipei ”regelui”, că pentru a se dezvolta, fotbalul românesc are nevoie de bugete mai mari.

102 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Hagi: Trebuie să ne dezvoltăm, să avem bugete mari în fortbalul românesc

Gheorghe Hagi: Trebuie să ne dezvoltăm, să avem bugete mari în fortbalul românesc

Pentru a argumenta faptul că fotbalul românesc are nevoie de bugete mai mari pentru a se dezvolta şi pentru a se obţine performanţă, Hagi a evocat o întâmplare petrecută după meciul cu Red Bull Salzburg, din urmă cu doi ani:

”Noi trebuie să ne dezvoltăm, să avem bugete mari. Păi ce buget am eu? Când le zic cât au jucătorii mei salariu fix. Am jucat cu Salzburg acum doi ani. Pe timpul ăla media salarială era la 3.000-4.000 de euro şi a întrebat cineva de la ei <Ce salariu ai tu fix?> Zice <3.000>. Şi zice <Păi 3.000? Cu 3.000 îmi iau pantofi!>. O pereche de pantofi! Şi voi vreţi să ne batem cu ei? Trebuie să ne trezim odată, să facem bugete. Primele şase echipe din Belgia au bugete minime de achiziţii de 15 milioane. În Olanda se duc la 30-40-50 de milioane. Şi atunci cum vreţi să fim noi competitivi cu ei?”.

În 2017, Viitorul s-a întâlnit cu Red Bull Salzburg, în play-off-ul Europa League, fiind eliminată cu scorul de 1-7, la general.

FC Viitorul a fost eliminată de Gent, în turul 2 preliminar al Europa League, după scorul de 5-7, la general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici