Gică Popescu: Mi s-a cântat imnul de 115 ori la echipa naţională

Fostul internaţional Gică Popescu a declarat, sâmbătă, în emisiunea "De Suflet", de la Pro TV International, că i s-a cântat imnul de 115 ori, pe când juca la echipa naţională, şi de fiecare dată l-a ascultat cu un nod în gât, potrivit unui comunicat.

176 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu: Mi s-a cântat imnul de 115 ori la echipa naţională

Gică Popescu: Mi s-a cântat imnul de 115 ori la echipa naţională (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Sâmbătă, de la ora 20.30, Dana Rogoz a prezentat ultima ediţie din acest sezon a emisiunii "De Suflet" la Pro TV International, dedicată elitelor şi performanţelor româneşti, iar dintre invitaţii săi nu putea lipsi unul dintre cei mai buni fotbalişti români ai tuturor timpurilor. A fost căpitanul celei mai bune echipe de fotbal din lume - FC Barcelona, cu care a câştigat trei trofee în acelaşi sezon. A participat cu echipa naţională de fotbal a României la cinci turnee finale: trei mondiale şi două europene şi a făcut parte din "Generaţia de Aur" a echipei naţionale şi a fotbalului românesc.

Dana Rogoz a aflat că, pentru marele fotbalist, momentul intonării imnului naţional pe un stadion a fost unul dintre cele mai emoţionante din cariera sa.

"S-ar putea să fiu privit ca şi cum aş avea un fals patriotism... E a doua oară când spun, cred că am avut şansa să mi se cânte imnul de 115 ori la echipa naţională şi de 115 ori am ascultat imnul cu nod în gât", a spus Gică Popescu, precizând că atunci când "joci pentru Naţională e un sentiment aparte (...) Pentru noi, Generaţia de Aur, echipa naţională a reprezentat şi trebuie să reprezinte pentru fiecare sportiv «Vitrina de Aur»".

Deşi este un patriot şi declară că poporul român este unul foarte înzestrat, totuşi, în comparaţie cu disciplina pe care a învăţat-o în alte ţări, precum Olanda, Gică Popescu precizează că românii au şi ei minusurile lor. "Toată lumea spune că punctualitatea e o problemă de mentalitate, eu cred că este una care ţine de educaţie. Cum creştem, cum ne creştem copiii, aşa or să fie şi ei, asta vor transmite mai departe. Pe mine niciodată nu m-a învăţat mama sau tata să fiu punctual pentru că nu era problema de punctualitate. M-au învăţat să nu fur, să nu intru încălţat în casă, să nu mint, aceştia sunt cei 7 ani de acasă pe care mi i-au dat părinţii mei şi mi-au prins foarte bine", a mai spus Gică Popescu.

În ceea ce priveşte unul dintre cele mai frumoase complimente pe care le-a primit din partea unui fan, el a povestit că a venit din partea unui turc.

"Eram în vacanţă în Dubai, la un restaurant. Am auzit în spatele meu vorbindu-se turceşte. Eu eram pe vremea aceea la Galatasaray, chiar în vacanţă după ce câştigasem Cupa UEFA. Auzind limba, m-am întors din reflex şi persoana care era în spatele meu m-a văzut şi mi-a zâmbit. Mi-am continuat cina şi a venit ospătarul cu o sticlă de şampanie din partea celor de la masă. Eu, cu o încăpăţânare oltenească, am zis că dacă vreau şampanie, mi-o plătesc eu. A dus sticla înapoi. El s-a ridicat, a venit la mine şi mi-a spus: «Sunt suporter la Fenerbahce (echipa duşmană a lui Galatasaray). Urăsc Galatasaray-ul însă pentru tot ce aţi făcut dumneavoastră pentru fotbalul turcesc vreau să vă mulţumesc şi vă iubesc. Vreau să acceptaţi această sticla ca apreciere pentru ce aţi făcut pentru ţara mea»", şi-a amintit fotbalistul, precizând că cele mai frumoase complimente le-a primit în Turcia.

Ce sfat le-a dat Gică Popescu românilor care lucrează în afara ţării, care au fost idolii săi la început de carieră, care este cel mai bun fotbalist al acestui moment din punctul lui de vedere, cum s-a legat o prietenie strânsă între el şi Ronaldo şi care sunt şansele echipei naţionale de a se califica la Europene - toate acestea pot fi aflate din interviul postat integral pe site-ul www.protvi.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici