Gigi Becali: Preşedintele CNCD ar trebui să fie un ţigan

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat, miercuri, într-o emisiune televizată, că preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării ar trebui să fie un ţigan, pentru că actualul conducător al CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, este împotriva românilor.

368 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Preşedintele CNCD ar trebui să fie un ţigan

Gigi Becali: Preşedintele CNCD ar trebui să fie un ţigan (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

Becali s-a declarat de acord cu propunerea şefului LPF, Dumitru Dragomir, de a-l schimba pe Asztalos Csaba Ferenc de la preşedinţia CNCD. "Sunt de acord (n.r. cu schimbarea lui Asztalos). Ăsta trebuie dat afară şi trebuie pus în locul lui un ţigan, care nu este împotriva românilor. El e ungur şi toată echipa lui de unguri e la discriminare. Să pună un ţigan şi cu o echipă de ţigani. Eu vreau ţigan în locul lui. Bate câmpii şi nici nu ştie definiţia la xenofobie, homofobie şi rasism. Orice definiţie la aceste lucruri începe cu «ură împotriva». M-a amendat odată că de ce am spus că este ungur. Ce trebuia să spun că este animal? Dacă spuneam că e român, e jignire? E diferenţă între ură şi a-ţi spune o părere. Dacă spun că ne-au furat cu arbitrii pentru că sunt unguri, nu e ură. Eu nu am ură faţă de niciun om chiar dacă este negru, ungur, homosexual, eu îl iubesc la fel. Dacă e negru, îi spun că e negru şi îl iubesc ca pe un alb. Poate să spună Asztalos ce vrea el, că nu o să-mi fie frică să vorbesc. El ne face nouă probleme. Nu există discriminare în România", a declarat Becali la GspTV.

Patronul stelist a reafirmat faptul că va plăti nicio amendă pe care o va primi de la CNCD, menţionând că este sigur că nu va păţi nimic. "El iese ca să aibă expunere, dar are şi un fel de duşmănie împotriva mea, pentru că am spus că ne batem cu ungurii, ne dă amenzi cu duşmănie. Toate amenzile lui Asztalos le arunc direct în wc, nu la gunoi, ci direct în wc. Nici nu le plătesc şi nu se întâmplă nimic. Asztalos e un nimic şi arunc toate amenzile la wc. Este un nimic dacă dă amenzi de nebun", a precizat el.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că va propune Guvernului să-l schimbe imediat pe Asztalos Csaba Ferenc din funcţia de preşedinte al Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că vede manifestări discriminatorii în fotbalul românesc, deşi, în opinia şefului LPF, acestea nu există.

"Asztalos ăsta e de pe altă planetă. Am să propun Guvernului să-l schimbe imediat. El face foarte multe prostii. Crede că dacă păcăleşte statul român să-şi ia salariul poate să bage beţe în roate şi să învrăjbească situaţia dintre români şi unguri. Ce om politic e el? Să nu mă supere că-l iau într-o tărbacă. Noi cu ungurii am fost fraţi dintotdeauna. El deranjează lucrurile. Cum să ne învrăjbească el? Pe onoarea mea, ar trebui să fie destituit imediat Asztalos ăsta. La noi nu e xenofobie, astea sunt glume. Lasă-i pe oameni să mai facă o glumă, că doar nu bagă cuţitul în el. Noi de aia suntem un popor frumos, că ne-am împreunat unii cu alţii, cu ungurii, cu evreii, cu ţiganii, cu toţi", a spus Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici