Gimnasta Larisa Iordache, în patru finale la CE de la Sofia; Bulimar, în finală la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, joi, în toate cele patru finale pe aparate la Campionatul European de la Sofia, sărituri, paralele, bârnă şi sol, în timp ce Diana Bulimar va evolua în finala de la bârnă.

317 afișări
Imaginea articolului Gimnasta Larisa Iordache, în patru finale la CE de la Sofia; Bulimar, în finală la bârnă

Larisa Iordache şi Diana Bulimar (Imagine: Alexandru Hojda)

În concursul de calificări de joi, Larisa Iordache a fost notată astfel: la sărituri (nota 14.450), paralele (14.533), bârnă (15.166), sol (15.000). Ea s-a calificat în toate cele patru finale cu notele obţinute, la bârnă şi sol fiind prima în clasament.

De asemenea, Diana Bulimar s-a calificat în finală la sol, cu nota 14.366, cu care s-a clasat pe locul cinci.

Tot joi, în urma concursului de calificări, România s-a calificat în finala pe echipe, cu un total de 171.130 puncte, cu care a ocupat locul doi, după Marea Britanie (172.147) şi înaintea Rusiei (170.621). În finală s-au calificat primele opt echipe din concursul de calificări.

Finala pe echipe va avea loc sâmbătă, iar cea pe aparate, duminică.

România a cucerit o primă medalie la CE de la Sofia, miercuri, prin echipa de junioare, în componenţa, Laura Jurcă, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica şi Andreea Ciurusniuc, care a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu un total de 164.972 puncte.

De asemenea, în finalele pe aparate ale junioarelor s-au calificat Laura Jurcă, la individual-compus, sărituri şi sol, Andreea Iridon la individual-compus, bârnă şi sol, iar Anda Butuc la bârnă.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici