Echipa de gimnastică junioare a României, medalie de bronz la CE de la Sofia. Laura Jurcă, Andreea Iridon şi Anda Butuc s-au calificat în patru finale

Echipa de gimnastică junioare a României a cucerit, miercuri, medalia de bronz la Campionatul European de la Sofia, în competiţie urmând să intre de joi şi senioarele.

306 afișări
Imaginea articolului Echipa de gimnastică junioare a României, medalie de bronz la CE de la Sofia. Laura Jurcă, Andreea Iridon şi Anda Butuc s-au calificat în patru finale

Echipa de gimnastică junioare a României, medalie de bronz la CE de la Sofia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa României, în componenţa, Laura Jurcă, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica şi Andreea Ciurusniuc, a obţinut un total de 164.972 puncte, cu care a cucerit medalia de bronz.

Pe podium au mai urcat echipele Rusiei, medaliată cu aur (168.262 puncte) şi Marii Britanii (165.005 puncte), medaliată cu argint.

Concursul de miercuri a stabilit şi gimnastele calificate în finală la individual-compus şi în cele pe aparate.

Joi vor intra în competiţie şi senioarele, în formula Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu.

În urma calificărilor se vor stabili cele opt finaliste în concursul pe echipe de sâmbătă, dar şi finalistele de la individual-compus (finala va avea loc vineri) şi pe aparate (duminică), în deschidere evoluând junioarele.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

Gimnastele junioare Laura Jurcă, Andreea Iridon şi Anda Butuc, calificate în patru finale la CE

Gimnasta junioară Laura Jurcă s-a calificat, miercuri, în finale la individual-compus, sărituri şi sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon în finale la individual-compus, bârnă şi sol, iar Anda Butuc în finală la bârnă.

Laura Jurcă s-a calificat în finală la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmând să evolueze şi în ultimul act la sărituri (14.333) şi la sol (13.933).

La rândul său, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmând a evolua şi ea în finală la individual-compus şi la bârnă (13.933), în care va lua startul şi Anda Butuc (14.066). Iridon este finalistă şi la sol (13.966).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici