Gimnasta McKayla Maroney susţine că a fost abuzată sexual de medicul Larry Nassar

Gimnasta McKayla Maroney, campioană olimpică la Londra 2012, a mărturisit că a fost abuzată sexual de fostul medic al echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, Larry Nassar, de la 13 ani până la încheierea carierei sale, în 2016.

1643 afișări
Imaginea articolului Gimnasta McKayla Maroney susţine că a fost abuzată sexual de medicul Larry Nassar

Gimnasta McKayla Maroney susţine că a fost abuzată sexual de medicul Larry Nassar

În vârstă de 21 de ani, fosta sportivă a precizat că a fost molestată încă de la primele sale antrenamente, dar şi înainte de Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, unde a câştigat medalia de aur pe echipe şi argintul la individual.

În prezent, medicul Nassar se află în închisoare, în Michigan, unde îşi aşteaptă condamnarea după ce a pledat vinovat pentru pornografie infantilă. Conform Associated Press, medicul a fost dat în judecată de peste 125 de femei, care l-au acuzat de abuz sexual.

Mărturisirile fostei gimnaste au fost stârnite de o campanie pornită reţelele de socializare, care şi propune să scoată la lumină toate cazurile în care femeile au fost molestate de bărbaţi. McKayla Maroney a povestit prin ce a trecut, prin intermediul unei postări pe Twitter.

"Cuvintele tuturor din ultimele zile au fost o inspiraţie pentru mine. Ştiu că e greu să vorbeşti în public despre ceva aşa oribil şi personal, pentru că mi s-a întâmplat şi mie. Lumea trebuie să ştie că nu se întâmplă doar la Hollywood. Se întâmplă peste tot. Oriunde este o poziţie de putere, pare că există posibilitatea unui abuz. Am visat să merg la Jocurile Olimpice, iar lucrurile pe care le-am îndurat au fost inutile şi dezgustătoare.

Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Părea că sunt sub ameninţare oricând omul aceasta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint.

Pentru mine, cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru a dormi în timpul zborului. Următorul lucru pe care îl ştiu e că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, priminind «tratament». Am crezut că în acea noapte voi muri.

Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie şi speranţă oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă şi dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam opt ani, şi îmi spuneam că într-o zi voi fi şi eu acolo, purtând roşu, alb şi albastru şi concurând pentru ţara mea. Am reuşit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc.

Lucrurile trebuie să se schimbe... Dar cum începem? Nu sunt un expert, dar iată gândurile mele.

Unu: Vorbind şi conştientizând lumea despre abuzurile care se petrec;

Doi: Oamenii, instituţiile, organizatţiile şi cei care au poziţii de putere, trebuie să răspundă pentru acţiunile deplasate şi pentru comportamentul lor;

Trei: Educare şi prevenire, cu orice cost;

Patru: Să avem zero toleranţă pentru cei care fac abuzuri şi pentru cei care îi protejează.

Este posibil să stopăm acest tip de abuz? Este posibil ca suprevieţuitorii să vorbească fără să îşi pună cariera şi visurile în pericol? Sper. Tăcerea noastră le-a persoanelor greşite putere pentru prea mult timp. E timpul să ne luăm puterea înapoi. Şi niciodată nu e prea târziu ca să vorbim", a scris McKayla pe Twitter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici