Grigorescu: Arbitrii sunt afectaţi

Nicolae Grigorescu, membru în CCA, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că arbitrii sunt afectaţi de ancheta procurorilor DNA, soldată cu reţinerea şefului lor, Gheorghe Constantin, precizând că vrea să creadă că prestaţiile lor din teren nu vor fi afectate de acestă investigaţie.

20 afișări
Imaginea articolului Grigorescu: Arbitrii sunt afectaţi

Grigorescu: Arbitrii sunt afectaţi

"Am fost sunat ieri de Marcel Savaniu şi de alţi câţiva arbitri şi le-am spus să ia poziţie şi să iasă în faţă. Sigur că sunt afectaţi. De exemplu Nica, el a fost implicat şi nu a arbitrat niciun meci al Argeşului. Sunt oameni şi nu pot să nu fie afectaţi. Le-am spus arbitrilor că nu trebuie să se ascundă. Vreau să cred că ceea ce se întâmplă acum în arbirtraj nu le va influenţa prestaţiile arbitrilor din teren. Din punct de vedere moral nu se poate să nu fie afectaţi. Şi eu dacă mă duc observator în tribună sunt măcinat de lucrul ăsta. Suntem oameni şi nu poţi să fii o stâncă în faţa acestor evenimente, chiar dacă nu ai participat la ele şi nu eşti acuzat. Vreau să cred însă că arbitrrii sunte tari şi greşelile lor să fie cât mai mici. Să nu fie marcaţi de acest lucru şi timp de 90 de minute să se separe de aceste lucruri. Fotbalul trebuie să meargă înainte. Ei să se ambiţioneze să demonstreze că şi în situaţia în care există faptele ele sunt izolate", a spus Grigorescu.

Grigorescu: Sunt stupefiat

"Sunt stupefiat. Nu pot să-mi explic ce văd de două zile la televizor. Aştept verdictul final, pentru că deocamdată există prezumţia de nevinovăţie. Mie mi-e foarte greu să cred că e adevărat ce se spune despre Gheorghe Constantin. Nu îmi vine să cred că i se întâmplă lucrurile astea lui Costică. El îmi e prieten şi am lucrat mulţi ani împreună. Este un coleg bun şi regret sincer ce i se întâmplă", a precizat fostul arbitru.

E imposibil ca eu să accept funcţia de preşedinte al CCA

Grigorescu exclude posibilitatea să redevină preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor: "E imposibil ca eu să accept funcţia de preşedinte al CCA. Eu am mai fost doi ani şi activitatea mea profesională şi familia sunt la 600 de kilometri. Este imposibil să conduci de la Timişoara. Am încercat doi ani, dar nu se poate".

Referitor la arbitrul Mihăiţă Ianovschi, intrat în atenţia DNA după ce ar fi fost promovat în urma unui act de corupţie, Grigorescu spune că nu a auzit niciodată varianta introducerii acestuia pe lista arbitrilor de Liga I. "Eu de un an şi jumătate sau doi ani de când particip la şedinţele CCA eu nu am auzit nici măcar o dată de o propunerea pentru introducerea lui Mihai Ianovschi pe lista arbitrilor de Liga I. Ianovschi nu a apărut nici măcar pe lista de monitorizare a arbitrilor întocmită în vara anului trecut", a mai spus oficialul CCA.

"N-am fost observator la meciurile Argeşului care sunt vizate, dar ştiu că la meciul cu Craiova au fost ceva probleme de arbitraj. Le-am analizat atunci greşelile, dar la partidele celelalte nu-mi aduc aminte să fi fost probleme. Ca să ştii dacă Argeşul a fost favorizat în acest sezon de arbitraje trebuie să faci o statistică. Dar din câte îmi aduc aminte, nu reţin greşeli grave pro sau contra celor de la FC Argeş", a mai declarat Grigorescu.

Instanţa Tribunalului Argeş a hotărât, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile, a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă, director general al PIC, şi a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici