Haaland doboară recordul de goluri în Premier League

Erling Haaland, jucătorul vedetă a lui Manchester City, a marcat miercuri al 35-lea său gol în Premier League, stabilind un nou record stagional, la capătul unui meci în care reuşita sa a contribuit la victoria cu 3-0 împotriva lui West Ham United.

223 afișări
Imaginea articolului Haaland doboară recordul de goluri în Premier League

Haaland doboară recordul de goluri în Premier League

Norvegianul a pus capăt unei rezistenţe încăpăţânate a celor de la West Ham, când a trimis o scăriţă elegantă în minutul 70, devenind astfel cel mai bun marcator într-un singur sezon din Premier League, cu 35 de goluri.

De asemenea, el şi-a dus numărul de goluri în toate competiţiile pentru City într-un sezon de debut uluitor la 51 - aproximativ unul pentru fiecare milion de lire sterline pe care City l-a plătit Borussiei Dortmund pentru semnătura sa.

"Incredibil. Are doar 22 de ani - şi mai are încă cinci meciuri", a declarat managerul lui City, Pep Guardiola. "Ne aşteptam ca el să marcheze goluri, dar să doboare recordurile lui Cole şi Shearer... este special".

City, care urmăreşte tripla şi a început seara pe locul doi, după ce Arsenal a învins-o marţi pe Chelsea, a fost de două ori oprită de bară să deschidă scorul.

Nathan Ake a reuşit să marcheze primul gol la cinci minute după pauză cu o lovitură de cap din lovitură liberă.

Haaland a redus apoi tensiunea din jurul Etihad Stadium când a lobat mingea primită de la Jack Grealish, pentru a-l învinge pe Lukasz Fabianski şi pentru a trece de borna de 34 de goluri pe care o împărţea cu Andy Cole şi Alan Shearer, înainte cu cinci meciuri rămase de jucat din campionat.

Rezerva de lux Phil Foden a făcut apoi 3-0 cu un voleu superb în minutul 85. Golul său consfinţind cea de-a noua victorie consecutivă a echipei sale în campionat cu golul cu numărul 1.000 din timpul domniei lui Guardiola la City.

City, care urmăreşte un al cincilea titlu în şase sezoane sub comanda lui Pep Guardiola, are 79 de puncte în 33 de meciuri, Arsenal având 78, după ce a jucat un meci în plus. Cetăţenii se vor distanţa la patru puncte dacă o vor învinge sâmbătă pe Leeds United acasă.

West Ham rămâne în dificultate pe locul 15, la patru puncte deasupra zonei de retrogradare.

Sera i-a a aparţinut însă lui Haaland, care a primit o gardă de onoare la ieşirea din stadion în uralele fanilor lui City.

Cu sigurană, de acum norvegianul are în vizor recordul lui Dixie Dean de 63 de goluri într-un sezon în toate competiţiile pentru Everton în 1927-28.

Pe lângă cele cinci meciuri de campionat rămase, City se află şi în semifinalele Ligii Campionilor şi în finala Cupei Angliei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici