Hagi, dominat de Petrescu: Cei doi “titani” din “Generaţia de Aur” s-au intersectat ca adversari de opt ori

Ca o ironie a sorţii Gică Hagi stă în calea fericirii lui Dan Petrescu. Foşti colegi la Steaua şi echipa naţională, cei doi “titani” din “Generaţia de Aur” s-au intersectat ca adversari de opt ori.

1128 afișări
Imaginea articolului Hagi, dominat de Petrescu: Cei doi “titani” din “Generaţia de Aur” s-au intersectat ca adversari de opt ori

Hagi, dominat de Petrescu: Cei doi “titani” din “Generaţia de Aur” s-au intersectat ca adversari de opt ori

Vestea bună pentru Petrescu este că a ieşit o singură dată învins din duelurile cu Hagi, indiferent dacă ne referim la dulurile ca jucători sau ca antrenori. Au fost dueluri Petrescu vs. Hagi de patru ori când aceştia erau jucători şi tot de patru ori ca antrenori.

3-1 în duelul antrenorilor

De când cei doi au spus “stop” carierei de fotbalişti s-au întâlnit doar în Liga 1 Betano.. Primul duel a fost Urizceni - FCSB 1-0, iar apoi au urmat cele 3 dueluri directe din acest sezon dintre CFR şi Viitorul. Statistica îl linişteşte pe Dan Petrescu. Echipele lui Hagi nu i-au dat niciun gol când formaţiile lui au jucat pe teren propriu, iar singurul succes al Regelui s-a înregistrat în sezonul regulat în Viitorul - CFR 1-0.

2-1 în duelul jucătorilor

Hagi are amintiri triste din duelurile cu Petrescu şi din cariera de jucător. În sezonul 1992-1993, primul juca la Brescia, iar al doilea la Foggia. Brescia antrenată atunci de Lucescu a învins Foggia pe teren propriu cu 4-1, dar a terminat la egalitate, 0-0, în meciul de pe terenul echipei lui Petrescu. Dacă ar fi învins şi în al doilea meci, Brescia ar fi evitat retrogradarea în Serie B, în acel an.

Cei doi s-au revăzut ca adversari în grupa de Champions League din sezonul 1999 - 2000. A fost 1-0 şi 5-0 pentru Chelsea, unde juca Petrescu, împotriva lui Galatasaray, unde evolua Hagi. Echipa turcă a fost eliminată atunci şi trimisă în Europa League.

Petrescu vs Hagi
Antrenori:
Viitorul (Hagi) - CFR (Petrescu) 1-2
Viitorul - CFR 1-0
CFR - Viitorul 2-0
Urziceni (Petrescu) - FCSB (Hagi) 1-0

Ca jucători:
Foggia (Petrescu) - Brescia (Hagi) 0-0
Brescia - Fogia 4-1
Chelsea (Petrescu) - Galatasaray (Hagi) 1-0
Galatasaray - Chelsea 0-5

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici