Hagi: Galatasaray are antrenor, trebuie lăsat să muncească, iar la sfârşitul anului analizat

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, sâmbătă, referitor la informaţiile care îl dau ca posibil înlocuitor al lui Cesare Prandelli la Galatasaray, că formaţia turcă are în acest moment un antrenor care trebuie lăsat să muncească, iar rezultatele acestuia să fie analizate la finalul anului.

112 afișări
Imaginea articolului Hagi: Galatasaray are antrenor, trebuie lăsat să muncească, iar la sfârşitul anului analizat

Gheorghe Hagi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Eu nu ştiu nimic. E clar că, din ce am auzit, la Galatasaray sunt anumite probleme. Dar e un club important, are antrenor, e abia la început, trebuie lăsat să muncească şi la sfârşitul anului trebuie analizat", a spus Hagi, într-o conferinţă de presă.

El nu a dorit să dezvăluie dacă a fost contactat de vreun oficial de la Galatasaray Istanbul. "Ce, trebuie să vă zic vouă? Când se face o să auziţi, dacă se va face. Deocamdată sunt la clubul meu. Cel mai frumos proiect al meu în acest moment este Viitorul. Ce va fi mai departe, vom vedea", a adăugat antrenorul.

Întrebat ce părere are despre informaţia potrivit căreia unul dintre candidaţii la preşedinţia clubului Galatasaray va merge în Ucraina pentru a-l convinge pe Mircea Lucescu să preia conducerea tehnică a echipei din Istanbul, Hagi a răspuns: "Păi ce facem, ne luăm la bătaie, care pe care? Ei se bat pe români şi apoi spuneţi că nu avem români valoroşi. Nea Mircea e mare, e un exemplu pentru toţi, cei care suntem mai mici, are respect total din partea mea".

Clubul Galatasaray doreşte să se despartă de tehnicianul Cesare Prandelli şi îl consideră pe Gheorghe Hagi drept prima soluţie pentru înlocuirea fostului selecţionaer al Italiei, a scris tuttomercatoweb.it.

"Galatasaray îi oferă puţine şanse lui Cesare Prandelli. Fostul antrenor al naţionalei Italiei nu a avut un impact pozitiv, iar echipa nu a progresat. Sunt contacte indirecte cu Valeri Karpin pentru succesiune, dar nu este o pistă uşoară. Aşa că prima soluţie este Gheorghe Hagi. Dacă Prandelli pleacă, la Galatasaray va sosi Hagi", a notat sursa citată.

În schimb, presa turcă precizează că Valeri Karpin ar fi prima opţiune a turcilor. Fost antrenor al echipei Spartak Moscova, Karpin o pregăteşte acum pe Mallorca, dar fără rezultate notabile. Mallorca este ultima în a doua ligă spaniolă, cu două puncte în şase etape.

Pandelli a preluat conducerea tehnică a formaţiei Galatasaray în această vară. După patru etape, echipa ocupă locul 5 în campionat, cu şapte puncte, la trei puncte de liderul Akhisar Belediye. În Liga Campionilor, Glatasaray a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu Anderlecht şi a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 4-1, de Arsenal Londra.

Hagi, acum manager tehnic la FC Viitorul, a mai antrenat pe Galatasaray de două ori şi a mai fost ofertat de gruparea din Istanbul. În sezonul 2004-2005, el s-a aflat pe banca tehnică a formaţiei Galatasaray, cu care a câştigat Cupei Turciei, singurul trofeu din cariera lui de antrenor. În octombrie 2010, Hagi şi-a început al doilea mandat la Galatasaray, unde a stat până la 25 martie 2011.

În urmă cu un an, fostul căpitan ale echipei naţionale anunţa că a refuzat oferta de antrena echipa Galatasaray după demiterea lui Fatih Terim, deoarece a hotărât de mai mult timp să nu mai preia formaţii "de pe drum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici