Hagi împlineşte azi 56 de ani. Mesajul de „La mulţi ani” transmis de Ministerul Sporturilor: „Este întruchiparea fotbalului românesc”

  • Gheorghe Hagi împlineşte vineri 56 de ani.
  • Ministerul Sporturilor a transmis un mesaj cu această ocazie.
  • Pentru mulţi, Hagi este „întruchiparea fotbalului românesc, iar pentru alţii este România însăşi”.
647 afișări
Imaginea articolului Hagi împlineşte azi 56 de ani. Mesajul de „La mulţi ani” transmis de Ministerul Sporturilor: „Este întruchiparea fotbalului românesc”

FOTO: Facebook Ministerul Tineretului şi Sportului

„Aniversăm astăzi ziua de naştere a celui mai mare fotbalist român din toate timpurile: Gheorghe Hagi. Nu este doar cel mai mare fotbalist din istoria acestui sport în ţara noastră, ci şi cel care a aşezat România pe prima pagină a fotbalului mondial, atât ca performanţă sportivă, cât şi ca pepinieră de talente. Este numit <Regele>, a fost numit şi <Maradona Carpaţilor>, fiind o adevărată legendă la noi, dar şi în lumea sportului internaţional. A marcat 35 de goluri în 125 de meciuri pentru România, devenind golgheterul principal al ţării. În 2004, Pelé şi FIFA l-au numit pe Hagi unul dintre cei mai mari 125 de fotbalişti în viaţă din lume”, au scris reprezentanţii Ministerului Sporturilor într-o postare pe Facebook.

Conform acesteia, Hagi a fost desemnat de şapte ori fotbalistul român al anului şi este considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din generaţia sa. În 2003, a fost selectat ca Jucătorul de Aur al României şi a fost numit de Federaţia Română de Fotbal drept cel mai remarcabil jucător al ultimilor 50 de ani.

„Pentru foarte mulţi, Gheorghe Hagi este întruchiparea fotbalului românesc, iar pentru alţii este România însăşi. În cei 17 ani dăruiţi sportului românesc, a adus bucurie, a insuflat mândrie românilor, mai ales în vremuri sumbre, a creat o imagine naţională care ne face cinste tuturor, a contribuit cu muncă, talent şi performanţă la prestigiul şi recunoaşterea ţării sale. Aceasta este imaginea unui erou naţional. La mulţi ani, Gheorghe Hagi!”, a mai transmis Ministerul Sporturilor.

Şi clubul FC Viitorul i-a urat managerului Gheorghe Hagi „multă sănătate, împliniri şi cât mai multe realizări”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici