Halep şi-a luat REVANŞA în faţa lui Konta/ Fed Cup: România a ÎNVINS Marea Britanie şi se menţine în Grupa Mondială II: "Am demonstrat că suntem mai puternice"

Echipa feminină de tenis a României a învins selecţionata Marii Britanii, scor 3-2, şi şi-a asigurat menţinerea în Grupa Mondială II din Fed Cup. Jucătoarele Simona Halep şi Monica Niculescu au fost învinse la dublu, în ultimul meci, duminică, la Mamaia.

4449 afișări
Imaginea articolului Halep şi-a luat REVANŞA în faţa lui Konta/ Fed Cup: România a ÎNVINS Marea Britanie şi se menţine în Grupa Mondială II: "Am demonstrat că suntem mai puternice"

Fed Cup: România a ÎNVINS Marea Britanie şi se menţine în Grupa Mondială II: "Am demonstrat că suntem mai puternice" (Imagine: Hepta)

Halep şi Niculescu au pierdut, la super tie-break, în faţa sportivelor Jocelyn Rae şi Laura Robson, scor 3-6, 6-1, 8-10.

Partida a durat o oră şi 10 minute. Perechea română a servit un as, a comis o dublă greşeală, iar procentajul de reuşită a fost de 57 la sută cu prima minge şi 63 la sută cu cea de-a doua. Halep şi Niculescu au avut cinci şanse de break, dintre care au concretizat trei şi şi-au pierdut serviciul în două rânduri, salvând alte şapte şanse de break ale adversarelor.

Sâmbătă, Simona Halep a adus primul punct pentru România, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-1, pe Heather Watson. În cea de-a doua partidă a zilei, însă, Sorana Cîrstea (62 WTA) a pierdut cu Johanna Konta, scor 2-6, 3-6.

Duminică, Halep (5 WTA) a înregistrat o nouă victorie, scor 6-1, 6-3, cu Johanna Konta (7 WTA), iar Irina Begu a învins-o şi ea pe Heather Watson: 6-4, 7-5.

Partida dintre Begu (locul 33 WTA) şi Watson (113 WTA) a durat două ore şi două minute. Românca a reuşit trei aşi, a comis şase duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 74 la sută cu prima minge şi 51 la sută cu cea de-a doua.

Irina Begu a avut 12 oportunităţi de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul de trei ori.

La finalul meciului, Begu a declarat că România a demonstrat că este mai bună decât Marea Britanie şi a meritat victoria. Ea a ţinut să le mulţumească spectatorilor.

"Am demonstrat că suntem mai puternice şi împreună am reuşit această victorie. Un public extraordinar, ca de fiecare dată. Vă mulţumim pentru fair-play-ul dovedit, vă mulţumim pentru tot! A fost o mare presiune pe mine. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar nu cred că mai contează acest lucru. Voiam doar să câştig", a declarat Irina Begu la DigiSport, la finalul partidei.

Sâmbătă, Simona Halep a adus primul punct pentru România, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-1, pe Heather Watson. În a doua partidă a zilei, însă, Sorana Cîrstea (62 WTA) a pierdut cu Johanna Konta, scor 2-6, 3-6.

Duminică, înainte de succesul Irinei Begu, Halep (5 WTA) a înregistrat o nouă victorie, scor 6-1, 6-3, cu Johanna Konta (7 WTA).

Halep şi-a luat REVANŞA în faţa lui Konta: A învins-o pe britanică şi a dus scorul la 2-1 pentru România în confruntarea cu Marea Britanie

Jucătoarea de tenis Simona Halep a învins-o, scor 6-1, 6-3, pe Johanna Konta, duminică, iar echipa României conduce reprezentativa Marii Britanii cu 2-1, în confruntarea pentru menţinerea în Grupa Mondială II din Fed Cup.

Partida dintre Halep (locul 5 WTA) şi Konta (7 WTA) a durat o oră şi 11 minute. Simona Halep a servit trei aşi, a comis trei duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 67 la sută atât cu prima minge, cât şi cu cea de-a doua. Halep a avut 11 şanse de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

Imediat după meci, Simona a ţinut să le mulţumească fanilor din tribune, care au susţinut-o şi au venit în număr mare, în ciuda incidentelor din prima zi. Ea s-a declarat fericită că a reuşit să câştige pentru prima dată ambele meciuri din Fed Cup, chiar la Constanţa.

"Cred că este prima dată când se întâmplă asta şi sunt bucuroasă că s-a întamplat la Constanţa. Le mulţumesc suporterilor că au venit şi astăzi după tot ce s-a întâmplat ieri. Sper să fie la fel de gălăgioşi şi să câştigăm în continuare", a declarat Halep la DigiSport.

Sâmbătă, Simona Halep a adus primul punct pentru România, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-1, pe Heather Watson. În a doua partidă a zilei, însă, Sorana Cîrstea (62 WTA) a fost învinsă de Johanna Konta, scor 2-6, 3-6.

Duminică mai sunt programate alte două partide, la simplu, între Irina Begu (33 WTA) şi Heather Watson (113 WTA), precum şi la dublu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici