Handbalista Cristina Neagu: Mă doare foarte mult că nu jucăm pentru medalii. Îmi doresc performanţă

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2015, a declarat într-un interviu acordat pentru ProSport, că este o dezămăgire foarte mare ratarea calificării în semifinalele Campionatului European din Suedia, însă este convinsă că Ambros Martin va forma o echipă foarte puternică.

445 afișări
Imaginea articolului Handbalista Cristina Neagu: Mă doare foarte mult că nu jucăm pentru medalii. Îmi doresc performanţă

Handbalista Cristina Neagu: Mă doare foarte mult că nu jucăm pentru medalii. Îmi doresc performanţă (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

România a avut nevoie de un egal, aseară, împotriva Danemarcei pentru a se califica din grupă direct în semificalele Campionatului European din Suedia, dar planurile i-au fost date peste cap, după ce fetele lui Martin Ambros au fost învinse, scor 17-21 şi se vor mulţumi doar cu o luptă pentru locurile 5-6 la acest turneu final.

"Sunt foarte tristă. Îmi doream foarte mult să jucăm pentru medalii. Din păcate, am avut un meci foarte greu, ieri, împotriva Cehiei. Eu, personal, nu am avut timp delor că să mă odihnesc, nu m-am simţit deloc proaspătă azi. Asta e, ţinem capul sus. Înainte să ajungem la Campionatul European nimeni nu se gândea că putem să intrăm în primele şase. Avem un antrenor nou, o echipă în reconstrucţie şi trebuie să ţinem capul sus", a declarat Cristina Neagu pentru ProSport.

România va înfrunta Germania, mâine, de la 16:45, într-un meci pentru locurile 5-6 la Campionatul European.

"Eu am făcut tot ce am putut, nu mi-au ieşit aruncările, dar repet că nu e vorba numai despre goluri în meciul de handbal. E vorba să-ţi pui colegele în valoare, iar eu am făcut tot ce am putut. Nu e vorba doar de o singură jucătoare din echipă, azi nu au mers mai multe lucruri", a mai spus Cristina Neagu.

Vedeta naţionalei României a analizat şi lucrurile care nu au mers în meciul contra Danemarcei, dar a scos în evidenţă şi plusurile cu care rămânem după acest Campionat European.

"Dacă mergea apărarea, sunt sigură că găseam soluţii şi în atac. Apărarea nu a mers. Acel inter stânga ne-a făcut foarte multe probleme. Nu a fost ziua noastră, aşa cum a fost în alte dăţi, când am câştigat şi în utimele secunde. A fost rândul lor să plângă azi, dar de fericire. Ăsta este sportul. Eu am trecut de multe ori prin astfel de momente şi nu o să mă las doborâtă, pentru că ştiu cât de mult muncesc, prin câte probleme trec, câte accidentări am şi ştiu cât strâng din dinţi când intru pe teren.

Am avut ocazii, dar am ratat, iar apărarea nu a funcţionat. Nu e uşor să scoţi mingea din poartă de atâtea ori, psihicul lucrează şi a fost foarte greu. Ăsta e sportul, dar trebuie să privim înainte, pentru că avem foarte multe lucruri pozitive după acest turneu", a declarat interul României.

"A fost multă presiune, avem multe jucătoare fără experienţă, iar cele mai tinere s-au gândit şi ele că e un meci foarte mare azi şi pentru unele să joace pentru medalii la un turneu final nu e de ici de colo. Eu cred în aceste jucătoare, cred că au prins foarte multă experienţă la acest turneu şi de acum în colo vor arăta şi ele mult mai bine".

România a avut parte de un număr destul de mare de suporteri care au venit să le încurajeze pe fetele lui Martin Ambros, la fiecar meci, şi au dominat fondul sonor, chiar şi în meciul cu Danemarca, atunci când sala din Helsinborg a fost populată în mare parte de suporteri danezi.

"Suporterii au fost extraordinari, au făcut o atmosferă senzaţională în toate meciurile pe care le-am jucat. Mulţumesc din suflet! Îmi pare rău că nu i-am putut face bucuroşi. Azi am văzut foarte mulţi oameni care plîngeau. Mă doare lucrul ăsta, pentru că au venit aici în fiecare zi şi ne-au susţinut, dar eu sper să rămână în continuare lângă noi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici