HCM Constanţa, înfrântă în turul optimilor Ligii Campionilor de MKB Veszprem

Campioana României la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă duminică, la Buzău, de campioana Ungariei MKB Veszprem, scor 27-23 (12-9), în manşa tur a optimilor de finală din Liga Campionilor.

18 afișări
Imaginea articolului HCM Constanţa, înfrântă în turul optimilor Ligii Campionilor de MKB Veszprem

HCM Constanţa, înfrângere în turul optimilor Ligii Campionilor cu MKB Veszprem (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

După momentele emoţionante din debut, când peste 2000 de fani au scandat numele lui Marian Cozma, cele două formaţii au început meciul propriu-zis, unul cu miză pentru fiecare. Echilibrul a dominat tabela în primele minute, dar treptat, oaspeţii au pus stăpânire pe joc, având un avantaj constant de 1-2 goluri (5-7, min. 12). HCM nu s-a lăsat, egalând rapid, 7-7 (min. 14), dar a suferit şi o pierdere importantă, când Toma a fost tamponat puternic de Sulici, primind îngrijiri chiar pe teren. Golgeterul campioanei României a fost scos pe braţe de Adzici, dar a revenit pe teren după opt minute. Totuşi, MKB Veszprem a rămas la "timonă" până la pauză (8-11, min. 24), ieşind la vestiare în avantaj, 9-12, după o primă repriză mai săracă în goluri, în care s-a pus accentul mai mult pe apărări extrem de agresive.

La reluare, constănţenii au recuperat rapid din diferenţă, 12-13, în doar două minute. A urmat golul egalării, marca Toma, când HCM era în doar patru jucători de câmp, dar ungurii au replicat la rândul lor, 13-15 (min. 37). Egalitatea persista pe tabelă şi în minutul 43, 17-17, când s-a petrecut faza meciului. Extrema George Buricea, "libero" în faza de atac, nu a mai avut timp să meargă la schimbare, fiind obligat să treacă în poartă, în locul lui Stănescu. Buricea a reuşit să apere şutul pe contraatac al extremei stânga Gergo Ivancsik, fiind aplaudat la scenă deschisă.

Partida a continuat sub semnul echilibrului, cu MKB având însă un pas în faţă tot timpul (19-20, min. 52). HCM a făcut eforturi să se menţină în joc, dar nu a reuşit să preia conducerea, cedând un meci plin de spectacol, pe placul fanilor, dar care s-a încheiat cu un rezultat deloc optimist pentru campioana României, în perspectiva calificării în sferturile Ligii Campionilor.

Marcatori:

HCM - Toma 9 goluri, Csepreghi 4, Băiceanu 2, Buricea 2, Sabou 2, Sadoveac 1, Mureşan 1, Adzici 1, Schuch 1.

Veszprem - Gulyas 4 goluri, G. Ivancsik 4, Sulici 4, Terzici 4, Eklemovici 3, Korazija 2, Sesum 2, Perez 2, Vilovski 1, T. Ivancsik 1.

La meciul de la Buzău au asistat şi componentele naţionalei de handbal feminin, care se pregătesc pentru dubla manşă cu Ucraina, din preliminariile CE din 2010.

Partida retur va avea loc în 3 aprilie, la Veszprem, de la ora 18.15.

Câştigătoarea dublei manşe se va califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, programate tot în sistemul tur-retur, între 21-25 aprilie (turul), respectiv 28 aprilie-2 mai (returul).

La MKB Veszprem a evoluat pivotul Marian Cozma, care a fost ucis în 8 februarie 2009, într-un restaurant din oraşul ungar. Foştii săi coechipieri au depus coroane, duminică la prânz, la mormântul lui Marian Cozma, din Bucureşti, în timp ce lovitura de începere a partidei de la Buzău a fost dată de tatăl fostului pivot, Petre Cozma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici