Hipodromul din Ploieşti va fi modernizat cu fonduri europene. Investiţia - 15 milioane de euro

Hipodromul din Ploieşti, singura arenă de trap din ţară, lăsat în ruină de autorităţile locale de mai mulţi ani, va fi modernizat cu fonduri europene, contractul de execuţie a lucrărilor, în valoare de 15 milioane euro, fiind semnat joi, iar lucrările urmând să fie executate într-o perioadă de un.

449 afișări
Imaginea articolului Hipodromul din Ploieşti va fi modernizat cu fonduri europene. Investiţia - 15 milioane de euro

Hipodromul din Ploieşti va fi modernizat cu fonduri europene. Investiţia - 15 milioane de euro (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui anunţ dat publicităţii de Primăria Ploieşti, primarul oraşului, Iulian Bădescu, a semnat, joi, contractul de execuţie a lucrărilor. Firmele care vor lucra la modernizarea Hipodromului din Ploieşti sunt SC Construcţii Erbaşu SA şi SC Total Strada SRL, iar valoarea contractului este de de 53.625.346 lei fără TVA.

Sursele de finanţare pentru modernizarea hipodromului din Ploieşti sunt asigurate în proporţie de 50 la sută din fonduri europene, cealaltă jumătate a banilor provenind din bugetul local.

Potrivit proiectului în baza căruia vor fi executate lucrările pentru care s-a semnat contractul joi, arena de trap va beneficia de piste, drumuri de acces, parcări cu peste 200 de locuri, tribune, grajduri, hangare şi construcţii anexe.

Termenul la care ar urma să fie finalizate lucrările de execuţie în baza noului contract este de 12 luni de la data semnării.

Nu este pentru prima dată când autorităţile locale din Ploieşti prezintă public proiecte sau chiar semnează contracte de modernizare a hipodromului lăsat în paragină de peste un deceniu. În august 2005, autorităţile locale, conduse pe atunci de primarul Emil Calotă, au concesionat hipodromul prin licitaţie, pe o perioadă de 49 de ani, unei firme italiene, Ippodromi&Citta S.p.a., care se obliga să investească în hipodrom 4,4 milioane euro şi să plătească anual Primăriei Ploieşti o redevenţă de 71.000 de euro.

Investiţiile ar fi trebuit realizate pe o perioadă de cel mult trei ani şi includeau piste, nocturnă, spaţii pentru pariuri, cabinet sanitar-veterinar, locuri de joacă, terenuri de sport şi chiar un hotel în zona hipodromului. Firma italiană nu a respectat contractul şi au urmat mai multe procese câştigate de municipalitate, autorităţile locale reuşind să preia hipodromul liber de sarcini.

Şi primarul ales între 2008 şi 2012, Andrei Volosevici, a prezentat în mandatul său un proiect pentru modernizarea hipodromului, proiect care includea nu doar piste şi grajduri, ci chiar un heliport şi care nu a fost niciodată pus în aplicare.

În septembrie 2010, Consiliul Local Ploieşti a aprobat contractarea unui împrumut intern în valoare de 40 de milioane de euro, pentru realizarea unor investiţii publice de interes local, între care era inclus şi hipodromul.

În prezent, hipodromul din Ploieşti este lăsat în paragină, însă pe pista de trap mai au loc competiţii, la care participă săptămânal câţiva împătimiţi ai hipismului.

Hipodromul din Ploieşti aparţine municipiului Ploieşti şi are o suprafaţă de peste 20 de hectare, fiind situat la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti, la 60 de kilometri de Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici