Hocheiştii de la SC Miercurea Ciuc sunt campioni în Erste Liga. Ciucanii au învins Corona Braşov Wolves în finală

  • Sport Club Miercurea Ciuc a devenit joi seara campioana competiţiei regionale de hochei pe gheaţă Erste Liga.
  • Ciucanii au învins Corona Braşov Wolves cu scorul general de 4-2, finala Erste Liga jucându-se după sistemul cel mai bun din 7 meciuri.
183 afișări
Imaginea articolului Hocheiştii de la SC Miercurea Ciuc sunt campioni în Erste Liga. Ciucanii au învins Corona Braşov Wolves în finală

Hocheiştii de la SC Miercurea Ciuc sunt campioni în Erste Liga. Ciucanii au învins Corona Braşov Wolves în finală

Hargitenii au câştigat ultimul meci, cel de joi seara, disputat pe patinoarul ''Vakar Lajos'' din Miercurea Ciuc, cu scorul de 5-3 (0-1, 3-1, 2-1).

Erste Liga este o competiţie la care sunt înscrise echipe din Ungaria, România şi Austria şi care este independentă de campionatele naţionale ale celor trei ţări.

Sezonul regulat al competiţiei fusese câştigat de Corona Braşov Wolves, SC Miercurea Ciuc situându-se pe locul 3.

În play off s-au calificat primele 8 echipe, iar în drumul lor spre finală cele două echipe româneşti înscrise în competiţie au avut de trecut de echipe puternice din Ungaria.

Astfel, Corona Braşov Wolves a învins în sferturile de finală, în meci decisiv, cu 4-3, pe Vasas, iar în semifinală a trecut de DEAC, cu 4-2.

SC Miercurea Ciuc a întâlnit în sferturi cea de a treia echipă românească din Erste Liga, HC Sfântu Gheorghe, pe care a învins-o cu 4-1 la general, pentru ca în semifinală să se impună în faţa lui Ferencvaros, cu 4-2.

În cele 6 meciuri ale finalei, Corona Braşov Wolves şi Miercurea Ciuc au înregistrat următoarele rezultate:

  • Meci 1: Corona Braşov Wolves – SC Miercurea Ciuc 0-3 (0-1, 0-1,0-1)
  • Meci 2: Corona Braşov Wolves – SC Miercurea Ciuc 3-2 (1-2, 2-0, 0-0)
  • Meci 3: SC Miercurea Ciuc - Corona Braşov Wolves 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)
  • Meci 4: SC Miercurea Ciuc - Corona Braşov Wolves 4-5 (3-2, 1-1, 0-1, prelungiri 0-1)
  • Meci 5: Corona Braşov Wolves – SC Miercurea Ciuc 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)
  • Meci 6: SC Miercurea Ciuc - Corona Braşov Wolves 5-3 (0-1, 3-1, 2-1).


SC Miercurea Ciuc a câştigat pentru a treia oară competiţia, după ediţiile din 2011 şi 2020. În ediţia trecută a împărţit titlul cu formaţia maghiară FTC, după ce competiţia a fost întreruptă în semifinale, din cauza pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici