Horaţiu Moldovan a urmărit de pe margine cum Atletico Madrid a fost umilită în Cupa Spaniei

  • Fraţii Inaki şi Nico Williams au marcat joi seara pentru victoria lui Athletic Bilbao cu 3-0 în semifinala cu Atletico Madrid.
  • Cu 4-0 la general, echipa bască ajunge în a treia finală de Copa de Rey din ultimii cinci ani.
  • Este, totodată, a 40-a finală de cupă spaniolă a lui Athletic.
232 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Moldovan a urmărit de pe margine cum Atletico Madrid a fost umilită în Cupa Spaniei

Horaţiu Moldovan a urmărit de pe margine cum Atletico Madrid a fost umilită în Cupa Spaniei

Bilbao va încerca să pună capăt unei secete de 40 de ani de la câştigarea ultimului titlu, la Sevilla, pe 6 aprilie, când va înfrunta Mallorca, care a învins marţi pe Real Sociedad cu 5-4, la penalty-uri.

Echipa lui Ernesto Valverde a fost nemiloasă pe contraatac, profitând de avantajul de a fi câştigat prima manşă cu 1-0 la Madrid.

Având nevoie de gol pentru a păstra şansa la calificare şi lipsit de atacantul francez Antoine Griezmann, accidentat la gleznă, era misiune imposibilă pentru Atletico în faţa unor adversari care nu mai pierduseră niciun punct pe teren propriu din octombrie.

Nici măcar ploaia torenţială nu a putut strica confruntarea de la Bilbao, unde Atletico a fost încurajată de un stadion San Mames plin de 52.000 de fani, cea mai mare asistenţă din istoria clubului.

Echipa locală a dominat încă de la început, cu fraţii Williams o ameninţare constantă.

Cei doi au lovit pe rând, prima dată în minutul 13, când Nico a urcat pe aripa stângă înainte de a centra pentru fratele său Inaki, care a marcat din voleu superb.

Bilbao a atacat din nou în minutul 42 şi Inaki Williams l-a servit pe Nico pentru o finalizare simplă din apropiere.

„Conexiunea noastră este reală şi funcţionează foarte bine, ne înţelegem”, a declarat Nico Williams pentru TVE, citat de Reuters.

„Sunt încântat, este un vis să ajungem în finală şi să o facem în faţa fanilor noştri care au fost fantastici ca întotdeauna. Athletic poate face totul şi sper să câştigăm finala".

Bilbao a continuat să domine, iar Gorka Guruzeta a pecetluit a zecea victorie consecutivă pe teren propriu în toate competiţiile pentru formaţia bască, cu un gol marcat în minutul 61.

A fost un alt rezultat dezamăgitor pentru Atletico Madrid, condusă de Diego Simeone, care a câştigat doar unul din ultimele şapte meciuri oficiale. Tehnicianul argentinian a mizat între buturi pe acelaşi Jan Obliak, în timp ce Horaţiu Moldovan a fost „rezervă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici