Horia Tecău a anunţat că se retrage din tenis: „Este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit”

Tenismenul Horia Tecău a anunţat joi că se retrage din sportul profesionist. Este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit, a anunţat sportivul care a câştigat zeci de trofee în cariera sa.

364 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău a anunţat că se retrage din tenis: „Este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Jucătorul de 36 de ani a făcut anunţul după Turneul Campionilor de la Torino.

„O mulţime de emoţii curg acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces. Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-a răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a anunţat Horia Tecău pe Facebook.

Horia Tecău este un jucător specializat la jocul de dublu. În cariera sa, Tecău a câştigat trei turnee de Grand Slam, Openul australian din 2012, Turneul de la Wimbledon în 2015 şi Openul SUA în 2017. El a mai ajuns în cinci finale de Grand Slam la dublu masculin şi la dublu mixt.

În noiembrie 2015, Horia Tecău a atins cea mai bună clasare la dublu, locul 2 mondial. În total, Tecău a câştigat 38 de titluri de dublu. De asemenea, a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, alături de Florin Mergea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici