Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt CAMPIONI la US Open 2017. Au câştigat trofeul de la dublu masculin: 6-4, 6-3 cu Marc şi Feliciano Lopez / Tecău: "Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câştig încă un punct şi încă un punct

VICTORIE MARE! Horia Tecău şi Juls Rojer sunt campioni la US Open 2017, după 6-4, 6-3 cu spaniolii Marc şi Feliciano Lopez. Este al doilea succes românesc din istoria Flushing Meadows, la dublu masculin. Turneul de Mare Şlem de la US Open este dotat cu premii în valoare de 20 de milioane de dolari.

3201 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt CAMPIONI la US Open 2017. Au câştigat trofeul de la dublu masculin: 6-4, 6-3 cu Marc şi Feliciano Lopez / Tecău:  "Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câştig încă un punct şi încă un punct

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt CAMPIONI la US Open 2017. Au câştigat trofeul de la dublu masculin: 6-4, 6-3 cu Marc şi Feliciano Lopez / Tecău: "Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câştig încă un punct şi încă un punct. Foto: Instagram @usopen

Tecău şi Rojer i-au învins în finală, scor 6-4, 6-3, pe spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, favoriţi numărul 11 ai competiţiei, după o oră şi 26 de minute de joc.

Declaraţiile de după finală

Horia Tecău, după al doilea titlu de Mare Şlem al carierei: "Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câştig încă un punct şi încă un punct. Ei au avut multe şanse pe serviciul meu, deci a fost un set foarte greu".

Jean Julien Rojer: "Suntem foarte buni prieteni cu toţii. Mă gândeam că, dacă nu câştig astăzi, Marc mă va tachina tot anul! Îi felicit, pentru că au avut o săptămână fantastică!"

Feliciano Lopez: "Juls şi Horia sunt, în primul rând, nişti tipi fantastici şi jucători foarte buni. A fost un scor apropiat. Cred că am avut destule şanse, dar asta a fost astăzi"

Este al treilea titlu de Mare Şlem din cariera lui Horia Tecău. Românul a mai câştigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015, după trei finale consecutive pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt. Cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat tot în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Tecău a mai câştigat titlul la Australian Open, la dublu mixt, în 2012, cu Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Pentru câştigarea competiţiei americane, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială. Perechea româno-olandeză este deja calificată la ediţia din acest an Turneului Campionilor.

 

 

LIVE TEXT PE PROSPORT.RO!

De la ora 23:00 se joacă partidele:

Kevin Anderson v Pablo CarrenoBusta
Rafael Nadal v Juan Martin DelPotro

A fost o revenire excelentă în meciul din semifinale de ieri care le-a oferit lui Horia Tecău şi partenerului său Jean-Julien Rojer să dispute finala competiţiei de dublu masculin de la US Open. Cei doi au avut în faţă adversari cunoscuţi: Feliciano Lopez şi Marc Lopez. Cele două cupluri s-au mai întâlnit de două ori în trecut, împărţindu-şi victoriile – Rojer şi Tecău au câştigat în singurul meci din acest an, la Rotterdam.

Pentru Tecău, finala a fost a cincea pe care a jucat-o într-un turneu de Mare Şlem, singurul său titlu de acest fel fiind reuşit la Wimbledon în 2015. Pentru a ajunge în finală românul şi partenerul său au trecut de perechea campioană en-titre şi de perechea cotată cap de serie numărul 1.

Cotaţi cu şansa a 11-a la câştigarea trofeului de la Flushing Meadows, spaniolii i-au învins, joi seară, scor 3-6, 6-3, 6-4, pe americanii Bob şi Mike Bryan, favoriţii cu numărul 5. Partida a durat o oră şi 57 de minute.

Pentru perechea româno-olandeză, duelul cu cei doi iberici a fost al treilea al carierei şi al doilea al sezonului. Cele două perechi s-au întâlnit prima dată în 2016, la Dubai, când Marc şi Feliciano s-au impus în minimum de seturi, 6-4, 6-4, iar revanşa a venit în sala din Rotterdam, în acest an, când Horia şi partenerul său au câştigat cu acelaşi scor.

Finala de dublu de la US Open este al doilea meci foarte important în care Horia îl are ca adversar pe Marc Lopez. În 2016, în finala olimpică de la Rio, spaniolul de 35 de ani, locul 21 în ierarhia de dublu în acest moment, i-a învins, alături de Rafa Nadal, pe Tecău şi Florin Mergea, scor 6-2, 3-6, 6-4.

Traseul spaniolilor până în finală:

Turul 1: 6-4, 6-4 cu Begemann/Sharan (Germania/India)

Turul 2: 6-3, 6-2 cu Mannarino/Seppi (Franţa/Italia)

Optimi: 6-4, 7-6(5) cu Chardy/Martin (Franţa)

Sferturi: 6-4, 7-5 cu Haase/Middelkoop (Olanda)

Semifinale: 3-6, 6-3, 6-4 cu Bryan/Bryan (SUA)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici