Hotărâre de Guvern prin care i se ia stadionul Dinamo lui Nicolae Badea/ Ionuţ Negoiţă: Jos pălăria

În Monitorul Oficial al României a fost publicată, vineri, Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017 pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului sportiv Dinamo Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne.

2721 afișări
Imaginea articolului Hotărâre de Guvern prin care i se ia stadionul Dinamo lui Nicolae Badea/ Ionuţ Negoiţă: Jos pălăria

Hotărâre de Guvern prin care i se ia stadionul Dinamo lui Nicolae Badea/ Negoiţă: Jos pălăria

Imobilele vizate includ şi stadionul central. În traducere liberă, arena Dinamo i-a fost luată lui Nicolae Badea. ProSport a explicat încă din luna aprilie că o soluţie în cazul subiectului care a încins taberele dinamoviste o constituia o HG care să o anuleze pe cea dată de Adrian Năstase. SC FC Dinamo, entitate controlată de Nicolae Badea, primise stadionul (care are statut de proprietate privată a statului român) în baza Hotărârii de Guvern (HG) 1086/2000 (premier Mugur Isărescu), modificată prin HG 207/2002 (premier Adrian Năstase). În baza acestei ultime HG s-a încheiat un contract de asociere între CS Dinamo (care ţine de Ministerul de Interne) şi CS FC Dinamo (club privat condus atunci de Badea).

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, 30 august. Ce conotaţii mai are decizia?

În perspeciva Turneului final al Campionatului Euroepan din 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile realizate de MAI pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aştepările fanilor, se arată în comunicatul MAI.

"Salut cu entuziasm reuşita Ministerului de Interne care a deblocat situaţia reconstrucţiei noului stadion din Ştefan cel Mare. Realizarea este cu atât mai mare cu cât, în calitate de susţinător activ, implicat în tabăra celor care şi-au dorit cu orice preţ realizarea noului stadion, ştiu ce muncă infernală a fost pentru a reuşi desţelenirea unei situaţii absolut anormale. Este cu atât mai lăudabilă reuşita doamnei ministru de interne Carmen Dan, cea care a crezut din prima clipă până în ultimul moment că poate câştiga acest război. Şi iată că prin tenacitate, inteligenţă şi curaj, aceasta a reuşit. Jos pălăria!", a fost reacţia imediată a lui Ionuţ Negoiţă, preşedinte FC Dinamo 1948 SA.

Patronul de la RIN a continuat pe aceeaşi linie: "Într-o ţară în care pare că nimic nu poate învinge forţele trecutului, această victorie este absolut revigorantă. Sunt convins că doamna ministru Carmen Dan a reuşit astfel să-şi câştige un rol important şi absolu meritat în istoria fotbalului dinamovist".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici