Iancu: Eu mi-am dorit ca Sabău să continue la FC Timişoara

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, miercuri, la Sport.ro, că şi-ar fi dorit ca antrenorul Ioan Ovidiu Sabău să rămână la conducerea tehnică a grupării bănăţene şi în sezonul viitor, însă acesta a preferat să îşi dea demisia.

13 afișări
Imaginea articolului Iancu: Eu mi-am dorit ca Sabău să continue la FC Timişoara

Iancu: Eu mi-am dorit ca Sabău să continue la FC Timişoara (Imagine: Octav Ganea/Publimedia/Mediafax Foto)

"Sabău a plecat azi de la Timişoara, deşi eu aş fi vrut să mai continuăm în aceeaşi formulă. Eu mi-am dorit să continue şi am pledat pentru continuitate. Sunt argumente pe care ni le-a invocat dânsul şi din nefericire a trebuit să le accept, oricum nu aveam ce face. Eu cred că am fi avut rezultate mult mai bune dacă am fi continuat", a spus Iancu la Sport.ro.

Întrebat cine va fi noul antrenor al echipei timişorene dintre italienii Maurizio Trombetta şi Cristiano Bergodi, Iancu a răspuns: "Lucrurile sunt rezolvate, aşezate în mare măsură. Se poate să fie Bergodi sau Trombetta, dar pot să vă spun că nu va fi domnul Bergodi".

Marian Iancu a afirmat că Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre puţinii oameni pe care îi admiră. "Dânsul este un om serios, un om cu mult bun simţ şi caracter şi nu şi-ar fi permis să facă aceste declaraţii dacă nu ar fi avut argumente. Am avut de-a face cu un profesionist desăvârşit. Nu am ce să îi reproşez şi niciodată nu se ştie şi poate vom mai încerca să mai colaborăm. E un om poate mult prea civilizat pentru anii săi. Sunt foarte puţini oameni pe care îi admir, iar Sabău este unul dintre cei pe care îi respect pentru felul în care s-a comportat cu noi", a completat Iancu.

Oficialul grupării timişorene consideră că Ioan Ovidiu Sabău a obţinut rezultate foarte bune la conducerea tehnică a echipei. "Timişoara, cu Ovidiu Sabău, a avut cel mai bun an din istoria fotbalului "alb-violet". Am scos deţinătoarea Cupei UEFA, am obţinut victorii în deplasare, am jucat preliminarii de Liga Campionilor, am jucat la Timişoara. Au fost rezultate foarte foarte bune", a subliniat Iancu.

Marian Iancu a admis faptul că jucătorul Cosmin Contra ar putea fi numit în funcţia de antrenor secund al grupării timişorene. "Cosmin Contra e un jucător bun, care poate veni cu ceva în plus. El trebuie să revină un pic în atmosfera fotbalului intern, care e alta decât cea din Spania. Dacă Stanciu şi Chivorchian vor fi de acord ca el să fie antrenor secund, eu nu o să mă opun", a conchis Iancu.

Managerul sportiv al clubului FC Timişoara, Daniel Stanciu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că antrenorul echipei bănăţene, Ioan Ovidiu Sabău, a demisionat.

Sabău a antrenat un sezon pe FC Timişoara, ajungând la gruparea bănăţeană în vara anului 2009, de la formaţia Gloria Bistriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici