Iancu spune că Lupescu l-a acuzat că a dat bani în cazul Shroj şi Abiodun

Preşedintele grupării Poli Timişoara, Marian Iancu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, l-a sunat anul trecut şi l-a acuzat că i-a dat bani preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru a-i declara liberi de contract pe Shroj şi Abiodun.

1 afișare

Iancu susţine că directorul FRFl-a sfătuit într-o convorbire telefonică să-i ceară înapoi banii pe care i-ar fi dat lui Dragomirdrept recompensă pentru a facilita declararea ca jucători liberi a lui John Wayne Srhoj şi Abiodun Agunbiade. "Lupescu m-a sunat şi mi-a spus să iau banii înapoide laDumitru Dragomir. Cei pe care i-am dat pentru transferul lui Shroj şi Abiodun anul trecut în vară. Mi-a spus să iau banii înapoide laDragomir pentru că nu vor ajunge niciodată la Timişoara. Decât peste cadavrul lui. Să iau baniipe care i-am dat lui Mitică Dragomir", a declarat Iancu.

Oficialul timişoreanîl acuză voalat pe Ionuţ Lupescu că s-ar fi implicat în cazul celor doi fotbalişti. "L-am sunat şi eu pe preşedintele Dragomir şi apoi pe el şi i-am spus că face nişte acuzaţii destul de grave. El nu vorbise în viaţa lui cu mine şi acum se băga în transferul lui Shroj şi Abiodun. Întrebaţi-l ce a căutat. De mine nu-l interesează dar de Shroj şi Abiodun l-a interesat? Întrebaţi-l de ce s-a băgat el în treaba cu Shroj şi Abiodun", amai spusIancu.

Jucătorii John Wayne Srhoj şi Abiodun Agunbiade,care se află acum sub contract cu gruparea Poli Timişoara, au fost subiectul unui litigiu judecat de Curteade Arbitraj pentru Fotbal, precum şi de Comisia pentru Statutul Jucătorului.Shroj şi Abiodunsusţineau că acordurile dintre ei şi FC Naţional au expirat la 1 iulie 2006, însă gruparea bancarăpretindea că acestora li s-au prelungit automat contractele până în anul 2007. Cei doi s-au adresat, în vara anului trecut, Comisiei pentru Statutul Jucătorului pentru a deveni liberi de contract. Aceasta a dat dreptate fotbaliştilor, la fel şi Comisia de Apel, dar CAF a retrimis cazul celor doi spre rejudecare la prima instanţă. Apoi, litigiul a urmat acelaşi traseu, atât CSJ, cât şi Comisia de Apel adoptând hotărâri în favoarea fotbaliştilor. FC Naţional a făcut recurs de fiecare dată, iar CAF a decis în final că Srhoj şi Abiodun sunt sub contract cu gruparea bancară. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a admis în cele din urmă cererea de revizuire formulată de jucătorii John Wayne Srhoj şi Aboidun Agunbiade, cei doi fiind declaraţi liberi de contract după ce Comitetul de Urgenţă al FRF a luatdecizia de a efectua un audit judiciar, în urma căruia s-a decis că cei doi jucători au fost daţi ilegal înapoi clubului FC Naţional. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis ulterior schimbarea componenţei CAF, care a rejudecat acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici