Iga Swiatek se retrage de la Miami Open şi de la Billie Jean King Cup

Iga Swiatek, campioana în exerciţiu, a anunţat miercuri că se retrage de la turneul Masters 1000 Miami Open 2023, din cauza stării de sănătate. După înfrângerea din semifinala de la Indian Wells, tânăra poloneză a recunoscut că a fost deranjată de o accidentare.

886 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek se retrage de la Miami Open şi de la Billie Jean King Cup

Instagram, iga.swiatek

În turul al doilea al competiţiei, Swiatek urma să înceapă împotriva aceleiaşi adversare ca la Indian Wells, Claire Liu.

În continuare, numărul 1 mondial urma să concureze şi la Billie Jean King Cup, în meciul Poloniei cu Kazahstan, dar cel mai probabil va rata şi această competiţie, deoarece accidentarea sa la coaste va avea nevoie de ceva mai mult timp pentru a se vindeca.

După aceea, Swiatek ar trebui să îşi apere titlul la Porsche Tennis Grand Prix 2023 de la Stuttgart. Anunţând retragerea de la Miami Open 2023 într-un comunicat, ea a scris:

"Ştiţi că la şi după Doha m-am luptat cu o infecţie puternică. Mi s-a permis să joc, dar un episod puternic de tuse dură a dus la o accidentare la coaste. Am încercat să o gestionăm şi să continui să joc atât timp cât a fost sigur pentru mine. În ultimele zile am făcut investigaţii, iar medicul meu mi-a comunicat diagnosticul. Din păcate, încă simt mult disconfort şi durere şi nu pot concura".

Campioana în exerciţiu s-a declarat cu adevărat dezamăgită că ratează o a doua etapă a dublei Sunshine, dar a subliniat că este important să aibă grijă de sănătatea ei.

"Vă voi ţine la curent cu privire la locul unde voi juca în continuare, pentru că depinde de procesul meu de recuperare şi de recomandarea echipei mele medicale. Am cea mai bună echipă în spatele meu, avem nevoie doar de ceva timp pentru a face faţă accidentării. Este o decizie cu adevărat dificilă să nu joc la Miami şi la BJKC, dar sănătatea este cea mai importantă".

"Sunt recunoscător că aceasta este prima problemă de sănătate de mult timp şi că am putut concura în formă perfectă atât de mult timp, dar aşa e în sport, se întâmplă uneori, fără controlul nostru. Este timpul să acceptăm şi să ne însănătoşim cât mai repede posibil".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici