Ilie Năstase a anunţat că Sorana Cîrstea va face parte din echipa de Fed Cup a României

Ilie Năstase, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a anunţat, miercuri, că Sorana Cîrstea, aflată pe locul 78 WTA, merită să facă parte din lotul naţional, după ce s-a calificat în turul al treilea la Australian Open.

420 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase a anunţat că Sorana Cîrstea va face parte din echipa de Fed Cup a României

Ilie Năstase a anunţat că Sorana Cîrstea va face parte din echipa de Fed Cup a României (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Sorana Cîrstea, aflată pe locul 78 în clasamentul mondial, s-a calificat, miercuri, în turul al treilea al turneului de Mare Şlem de la Australian Open. În turul 2, Cîrstea a trecut, în minimum de seturi, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 10, scor 7-6 (1), 6-3, într-o oră şi 35 de minute de joc.

"E bine că a câştigat. Nu am văzut meciul, dar e bine că a câştigat. Acum, trebuie să intre şi ea în echipă", a declarat Ilie Năstase la ProSport LIVE.

În perioada 11-12 februarie, echipa de Fed Cup a României va întâlni selecţionata Belgiei, în primul tur al Grupei Mondiale II. Partidele se vor disputa în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Sorana Cîrstea, în vârstă de 26 de ani, este singura jucătoare din România rămasă în competiţia de simplu de la Australian Open 2017. Simona Halep, Patricia Ţig, Monica Niculescu şi Ana Bogdan au fost eliminate în runda inaugurală, în timp ce Irina Begu a pierdut în turul 2.

"Nu ştiu ce se întâmplă la Australian Open. Poate nu sunt pregătite, e primul turneu al anului, poate şi căldura. Nu ştiu ce să zic. Halep s-a pregătit la munte, are un antrenor bun, preparator fizic. Nu poţi să ai forma cea mai bună la ce turneu îţi doreşti tu. Ea a avut cea mai bună formă la turneele care nu sunt de Grand Slam. Nu ştiu cum se simte ea, cât de accidentată a fost. Întâi a spus că are o problemă la gleznă, acum zice că e la genunchi. Dacă nu te refaci complet şi intri accidentat într-un turneu, nu poţi să faci ceva", a adăugat Năstase la ProSport LIVE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici