Fostul fotbalist egiptean Mohamed Aboutrika a fost inclus pe lista persoanelor considerate teroriste

Mohamed Aboutrika, fostul jucător de legendă al naţionalei Egiptului, a fost inclus pe o listă pe care figurează organizaţii teroriste şi persoane considerate că au legături cu aceste organizaţii, informează BBC.

383 afișări
Imaginea articolului Fostul fotbalist egiptean Mohamed Aboutrika a fost inclus pe lista persoanelor considerate teroriste

Fostul fotbalist egiptean Mohamed Aboutrika a fost inclus pe lista persoanelor considerate teroriste

Ajuns la 38 de ani, Aboutrika este acuzat că a susţinut din punct de vedere financiar organzaţia "Frăţia Musulmană", organizaţie considerată a fi una teroristă în Egipt. Orice persoană care este inclusă pe o asemenea listă nu mai are dreptul să călătorească, paşaportul fiind reţinut de autorităţi.

Mohamed Osman, avocatul lui Aboutrika, a declarat că această decizie "contravine legilor în vigoare din Egipt" şi a adăugat că clientul său "nu a fost inculpat şi nici măcar oficial informat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc". "Vom face apel la această decizie!", a mai declarat avocatul lui Aboutrika.

Mohamed Aboutrika a jucat la Tersana, Al Ahly şi Baniyas Club. Pentru naţionala Egiptului a jucat 100 de meciuri şi a marcat 38 de goluri. A câştigat de două ori Cupa Africii pe Naţiuni, în 2006 şi 2008.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici